Základní údaje

Recept ze dne

5 září, 2023

Čas

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

75 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

IT specialista, Počítačový nadšenec, Amatérský Kuchař, Food Fotograf, Otec 09/2022

Segedínský guláš

Rychlý segedínský guláš z vepřové krkovice a zakysané smetany. Vaření zabere maximálně 60 minut. Krkovice se uvaří rychle a je krásně křehká a díky tuku, který obsahuje, další nemusíme přidávat. Zakysaná smetana vše zjemní, zahustí, odlehčí a přidá nakyslou chuť. A jestli je guláš z Maďarska? Použijeme jejich mletou červenou papriku.

Základní údaje

Recept ze dne

5 září, 2023

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

75 Kč
Postup
  • Krkovici nakrájíme na kostky a dáme zvolna restovat do hrnce.
  • Jakmile maso pustí tuk, zarestujeme nakrájenou cibuli a přidáme trochu teplotu, aby se maso a cibulka opekla.
  • Použijeme koření - sůl, pepř, kmín, česnek a cukr. Minutku restujeme, pak podlejeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou.
  • Kysané zelí si lehce propláchneme a zarestujeme v hrnci. Odpaříme přebytečnou vodu.
  • Zelí přidáme k masu a ještě chvilku dusíme.
  • Do zakysané smetany zamícháme mletou papriku, hladkou mouku a vmícháme do hrnce s masem a zelím.
  • Segedínský guláš necháme mírně probublávat a na závěr jej můžeme dochutit troškou soli a cukru (dle chuti).

Extra tipy pro recept Segedínský guláš

  1. Cukr: Přidáním cukru do omáčky se chuť zvýrazní a omáčka bude daleko lepší. Ikdyž použijete jen malou čajovou lžičku. Cukr můžete použít na cibulku, na zelí, na maso - když vše trošku orestujete, získáte tmavší barvu a výraznější chuť. Cukr také snižuje pálivost například z chilli papriček.
  2. Pálivá paprika: Přidáním chilli nebo-li mleté pálivé papriky dostanete pikantnější chuť a chuť guláše se dostává opět na jinou úroveň. A zde také platí, že moc pálivé se dá snížit sladkým. Do gulášů se například jako sladidlo používají loupaná rajčata nebo sladký kečup.
  3. Kysané zelí: Jestliže máme moc kyselé kysané zelí, tak jej můžeme opakovaně propláchnout vodou a následně dochutit trochou cukru.
  4. Příloha: Jako příloha k segedínskému guláši se nejvíce hodí houskové knedlíky, ale můžete použít i vařené brambory nebo různé druhy noků a chlupatých knedlíků.

Bon Appétit!

Uložit recept

Ohodnoťte tento článek/recept
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

320 kcal

Bílkoviny

27 g

Tuky

32 g

Sacharidy

15 g
Komentáře

IT specialista, Počítačový nadšenec, Amatérský Kuchař, Food Fotograf, Otec 09/2022

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma