Recept ze dne




Segedínský guláš
Rychlý segedínský guláš z vepřové krkovice a zakysané smetany. Vaření zabere maximálně 60 minut. Krkovice se uvaří rychle a je krásně křehká a díky tuku, který obsahuje, další nemusíme přidávat. Zakysaná smetana vše zjemní, zahustí, odlehčí a přidá nakyslou chuť. A jestli je guláš z Maďarska? Použijeme jejich mletou červenou papriku.

- Krkovici nakrájíme na kostky a dáme zvolna restovat do hrnce.
- Jakmile maso pustí tuk, zarestujeme nakrájenou cibuli a přidáme trochu teplotu, aby se maso a cibulka opekla.
- Použijeme koření - sůl, pepř, kmín, česnek a cukr. Minutku restujeme, pak podlejeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou.
- Kysané zelí si lehce propláchneme a zarestujeme v hrnci. Odpaříme přebytečnou vodu.
- Zelí přidáme k masu a ještě chvilku dusíme.
- Do zakysané smetany zamícháme mletou papriku, hladkou mouku a vmícháme do hrnce s masem a zelím.
- Segedínský guláš necháme mírně probublávat a na závěr jej můžeme dochutit troškou soli a cukru (dle chuti).

Extra tipy pro recept Segedínský guláš
- Cukr: Přidáním cukru do omáčky se chuť zvýrazní a omáčka bude daleko lepší. Ikdyž použijete jen malou čajovou lžičku. Cukr můžete použít na cibulku, na zelí, na maso - když vše trošku orestujete, získáte tmavší barvu a výraznější chuť. Cukr také snižuje pálivost například z chilli papriček.
- Pálivá paprika: Přidáním chilli nebo-li mleté pálivé papriky dostanete pikantnější chuť a chuť guláše se dostává opět na jinou úroveň. A zde také platí, že moc pálivé se dá snížit sladkým. Do gulášů se například jako sladidlo používají loupaná rajčata nebo sladký kečup.
- Kysané zelí: Jestliže máme moc kyselé kysané zelí, tak jej můžeme opakovaně propláchnout vodou a následně dochutit trochou cukru.
- Příloha: Jako příloha k segedínskému guláši se nejvíce hodí houskové knedlíky, ale můžete použít i vařené brambory nebo různé druhy noků a chlupatých knedlíků.
Bon Appétit!
Tortillu jako plněnou placku zná snad každý z…
“Masala” znamená koření a “Garam” znamená pálivé. Jídlo…
Jak všichni víme, drůbeží maso je nejvhodnější maso…
Čekáte návštěvu a nemáte čas upéct sladký dezert…
Léto je období cuket. Tato nízkokalorická, přes to…
Čekáte návštěvu a nemáte chuť v létě stát…
Máš chuť na tortillu, ale nechceš si dát…
Dokonalá snídaně, která zažene hlad na celé dopoledne.…