Recept ze dne

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Smetanová omáčka s vůní bazalky
Smetanové omáčky v naší rodině patří k velmi oblíbeným. Za největší výhodu považuji fakt, že vždy může chutnat ale úplně jinak.
Jednou v lednici zbyde kousek květáku, tak jej s radostí přidám, příště jsou to žampiony a tentokrát? Konečně je léto za dveřmi a s ním přichází i zahrada plná bylinek, a proto jsem zvolila bazalku.
- Cibulku nakrájíme nadrobno. Na pánvičce si rozpálíme olej, na kterém orestujeme připravenou cibulku.
- Jakmile začne zlátnout, přidáme všechny trojúhelníčky taveného sýra a čekáme, dokud se nezačne rozpouštět.
- Nyní přichází na řadu vývar, který vlijeme k cibulce a rozpuštěnému sýru. Přidáme také uvedené množství mléka a přivedeme k varu.
- Mezitím si do shakeru nalijeme smetanu, přidáme i hladkou mouku, sůl, pepř a důkladně protřepeme.
- Za stálého míchání tuto *záklechtku* přiléváme do základu omáčky. Přidáme i nadrobno nakrájenou bazalku a zhruba 10 minut necháme provařit.
- Odstavíme a můžeme servírovat.
K čemu se tato smetanová omáčka hodí?
K této smetanová omáčce se hodí téměř každá příloha a lze ji tedy použít na těstoviny, špagety, noky (gnocchi), brambory, rýži praženými oříšiky atd.
Je vhodná také k všem masům. Určitě vyzkoušejte smetanovou omáčka na lososa.
Smetanová omáčka je ve zkratce velmi univerzální a experimentování se meze nekladou.
Dobrou chuť!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…