Recept ze dne

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.

Tvarohová bábovka bez lepku
Vůně čerstvé bábovky? Tomu nikdo neodolá! A pokud v sobě pojí i lahodný tvaroh, není důvod váhat. Naši zdravá verze zasytí děti, potěší alergiky a příjemně překvapí i návštěvu, která se vám ohlásila hodinu před svým příjezdem.
Upečte si s námi ještě dnes tuto tvarohovou bábovku bez lepku a slibujeme, že nebudete litovat a že vám do zítřka nevydrží!
- Nejprve si připravíme moučnou směs. Ve větší misce si smícháme ovesnou mouku a pudinkový prášek a dáme stranou.
- V jiné misce si vyšleháme povolené máslo, tvaroh, cukr a med, kůru z citrónu a žloutky. Snažíme se dosáhnout co nejhladší konzistence.
- Do této směsi si postupně přimícháváme směs sypkou a pořádně ji zašleháme, aby v těstě nebyly hrudky.
- Jako poslední krok si vyšleháme vaječné bílky, které poté opatrně vmícháme do těsta.
- Formu na bábovku si vymažeme máslem/sádlem a vysypeme kokosem. Do řádně vymazané a vysypané formy (pozor, je to velmi důležité, jinak bábovku nevyklopíme!!) vlijeme těsto a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme přibližně 45 minut, ale během pečení ji i tak průběžně kontrolujte, každá trouba totiž může péct jinak.
- Bábovku po upečení ponecháme v troubě, pouze otevřeme její dvířka a necháme bábovku pozvolně vychladnout.
- Bábovku můžeme podávat s čerstvým ovocem, rozvarem z lesního ovoce, šlehačkou, vanilkovou zmrzlinou či jen tak samotnou. Volba je na vás!
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…