Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Vařené hovězí maso
Není lepší nedělní oběd než vařené hovězí maso. Náš recept na vařené hovězí maso se zeleninou vám bude chutnat tak, že se k tomuto pokrmu budete často vracet!
Už jste unaveni z dietních receptů bez masa a potřebovali byste už konečně zase nějaký pořádný kus masa? V tom případě tento recept je to pravé pro vás a slibujeme, že chutí tohoto receptu nebudete zklamáni.
- Nejprve si očistěte a omyjte maso. Po omytí ho nakrájejte na velké kostky a dáme na chvíli stranou.
- Zeleninu si omyjte, očistěte a nakrájejte naopak na drobné kostičky. Opět dáme stranou.
- Do většího hrnce si nalijte litr vody, vložte bujón (nebo nahraďte vývarem), přidejte veškeré koření a ohřejte.
- Těsně před tím, než začne voda vařit přidejte do vody i maso a vařte asi 45 minut.
- Asi v polovině vaření přidejte k masu morkovou kost a zeleninu a važte společně dokud vám maso nezměkne. Po změknutí hovězí maso vařené se zeleninou vyjměte z vody, nakrájejte na plátky a podávejte například s vařenými bramborami a vhodnou zeleninovou oblohou.
TIP: Pokud nemáte tolik času na vaření, zkuste místo vařeného hovězího masa na sporáku vařené hovězí maso v papiňáku. A pokud by vám přišlo maso podle tohoto receptu příliš suché, zkuste si příště připravit vařené hovězí maso s omáčkou a uvidíte, že díky ní získá maso ještě úplně jiný rozměr.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…