Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Vegetariánské mexické tortilly s avokádem
Nevím, jak vám, ale mně se při slově tortilla vybaví pálivé chutě Mexika. Proto nebudou dnešní tortilly jiné než mexické s přídavkem avokáda, aby nás zasytila!
Všichni milujeme tortilly, ale ne každé tortilly jsou nutričně hodnotné natolik, aby se daly považovat za zdravé jídlo. Často v nich totiž najdeme nezdravou majonézu, která může kalorickou hodnotu tortilly i zdvojnásobit. Proto jsem vytvořila tuto tortillu, která v sobě pojí jen to nejlepší.
- Nejprve si v hlubší pánvi rozehřejte olej. Po rozehřátí oleje vložte do pánve najemno nakrájenou cibuli, kterou opečete dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.
- Po opečení přidejte do pánve uvařené nebo scezené fazole a veškerou zeleninu nakrájenou na menší kostičky. Vše budete chvíli dusit, dokud zelenina trošku nezměkne.
- Jakmile zelenina změkne, přidejte do pánve rajčatový protlak, prolisované stroužky česneku, koření, trošku soli a pepře a nechte ještě chvíli dusit. Poté ochutnejte a případně fazolovou směs dochuťte.
- Tortilly si pokapejte troškou vody a opečte jednotlivě z každé strany asi 30 vteřin na pánvi. Připravené tortilly plňte fazolovou mexickou směsí a plátky zralého avokáda.
Jak správně zabalit tortillu
Správně zabalit a naplnit tortillu je, i když se to nezdá, opravdové umění. Někdy může být málo naplněná tak, že je tortilla suchá, a někdy může být zase tak plná, že ani zabalit nejde. Pokud máte tyto problémy, určitě se podívejte na náš návod výše, byla by škoda pokazit tuto dobrotu špatným naplněním/zabalením.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…