Když chcete:
- low-carb verzi – použijte místo cukru erythritol;
- paleo verzi – doslaďte salát medem nebo kokosovým cukrem, místo klasického octa použijte jablečný a do salátu nepřidávejte jogurt;
- lehce obměnit chuť – přidejte nasekaný čerstvý kopr nebo nať zelené cibulky.
Co k salátu?
V podstatě cokoliv, co bude v souladu s vašimi stravovacími pravidly. Skvěle se hodí samozřejmě kuřecí maso v nejrůznějších úpravách, hamburgery atd.
Jak dlouho vám vydrží?
Tahle otázka musela padnout. Zvlášť pokud už za sebou máte tu nekonečnou práci s krájením zelí. Opravdu se vyplatí připravit si velkou porci salátového základu dopředu – tzn. salát bez přidaného jogurtu. V uzavřené nádobě v lednici vám vydrží v pohodě týden a sami uvidíte, že delší doba mu jen prospěje, bude křehký a chuťově výtečný. Salát s přimíchaným jogurtem je dobré spotřebovat během tří dnů. Takže ideálně odebírejte z velké nádoby se základem vždy jen část, kterou smícháte s jogurtem a pohodlně zkonzumujete v potřebném čase.
Jedno jisté, domácí salát coleslaw s jogurtem si zamilujete. Obratem mu odpustíte tu dřinu, kterou jste museli odvést při krájení zelí. Oproti kupované verzi je totiž nejenom výrazně levnější, ale také zdravější a vy navíc máte volnou ruku při jeho dochucování a zdokonalování.