Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Bábovka z ovesných vloček
Ovesné vločky umí upgradovat prakticky každý pokrm na úroveň fitness jídla. A zvládnou to i s bábovkou, o které si skalní příznivci aktivního životního stylu většinou mohou nechat jenom zdát.
Stačí pár kouzel s ingrediencemi a zdravá fitness bábovka je na světě. Obohacená o cennou vlákninu, řadu vitaminů a minerálů. Zbavená nadbytečných tuků, a přesto kyprá i vláčná.
Nutriční hodnoty jsou uvedeny pro jeden kousek bábovky.
- Rozehřejte troubu na 180 °C a formu na bábovku lehce potřete olejem + vysypejte špaldovou moukou.
- V míse promíchejte nejprve žloutky, tvaroh a jablečný džus.
- Poté přisypejte erythritol, mleté vločky, špaldovou mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru a vanilkový prášek. Vše dobře rozmíchejte. Kdyby bylo těsto příliš husté, můžete přidat trochu vlažné vody.
- Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a ten opatrně vmíchejte do připraveného těsta.
- Nyní těsto nalijte do formy a dejte péct.
- Doba pečení se řídí výkonem konkrétní trouby. Ale dává smysl péct 30-40 minut bábovku zakrytou a odkrýt ji na posledních 10-15 minut.
- Po upečení nechte bábovku chvíli zchladnout a pak ji opatrně vyklopte.
Tipy na dochucení
Kdo neběduje nad kaloriemi navíc, může do bábovky přidat namočené rozinky, případně drcené ořechy nebo třeba kousky kvalitní hořké čokolády.
Milovníci skořice mají možnost zdravou ovesnou bábovku provonět lžičkou mleté skořice.
A výborná bude i v kombinaci se strouhanými jablky.
Tvaroh můžete v receptu nahradit i bílým jogurtem, ale díky tvarohu je bábovka hutnější a těsto celistvější.
Ať už budete bábovku z ovesných vloček servírovat při posezení s rodinou nebo splní roli fitness snídaně či zdravého dezertu, jedno je jisté – nemá smysl zaobírat s tím, jak dlouho je možné ji skladovat a jestli se dá ovesná bábovka zamrazit – na nic takového nedojde, protože se po ní jen zapráší.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…
Katka Götzová
Dobrý den, určitě můžete, to nebude problém.