Základní údaje

Recept ze dne

18.8.22

Doba přípravy

70 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

10_porci

Odhad ceny za porci

10 Kč

Suroviny k receptu

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

O autorovi

Katka-Gotzova
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozic...

Katka Götzová

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Bábovka z ovesných vloček

Bábovka z ovesných vloček nakrájená na talíři
Bábovka z ovesných vloček nakrájená na talíři

Základní údaje

Recept ze dne

18.8.22

Doba přípravy

70 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

10_porci

Odhad ceny za porci

10 Kč

Suroviny k receptu

Ovesné vločky umí upgradovat prakticky každý pokrm na úroveň fitness jídla. A zvládnou to i s bábovkou, o které si skalní příznivci aktivního životního stylu většinou mohou nechat jenom zdát.

Stačí pár kouzel s ingrediencemi a zdravá fitness bábovka je na světě. Obohacená o cennou vlákninu, řadu vitaminů a minerálů. Zbavená nadbytečných tuků, a přesto kyprá i vláčná.

Nutriční hodnoty jsou uvedeny pro jeden kousek bábovky.

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C a formu na bábovku lehce potřete olejem + vysypejte špaldovou moukou.
  2. V míse promíchejte nejprve žloutky, tvaroh a jablečný džus.
  3. Poté přisypejte erythritol, mleté vločky, špaldovou mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru a vanilkový prášek. Vše dobře rozmíchejte. Kdyby bylo těsto příliš husté, můžete přidat trochu vlažné vody.
  4. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a ten opatrně vmíchejte do připraveného těsta.
  5. Nyní těsto nalijte do formy a dejte péct.
  6. Doba pečení se řídí výkonem konkrétní trouby. Ale dává smysl péct 30-40 minut bábovku zakrytou a odkrýt ji na posledních 10-15 minut.
  7. Po upečení nechte bábovku chvíli zchladnout a pak ji opatrně vyklopte.

Tipy na dochucení

Kdo neběduje nad kaloriemi navíc, může do bábovky přidat namočené rozinky, případně drcené ořechy nebo třeba kousky kvalitní hořké čokolády.

Milovníci skořice mají možnost zdravou ovesnou bábovku provonět lžičkou mleté skořice.

A výborná bude i v kombinaci se strouhanými jablky.

Tvaroh můžete v receptu nahradit i bílým jogurtem, ale díky tvarohu je bábovka hutnější a těsto celistvější.

Ať už budete bábovku z ovesných vloček servírovat při posezení s rodinou nebo splní roli fitness snídaně či zdravého dezertu, jedno je jisté – nemá smysl zaobírat s tím, jak dlouho je možné ji skladovat a jestli se dá ovesná bábovka zamrazit – na nic takového nedojde, protože se po ní jen zapráší.

4.5/5 - (2 hodnocení)

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.