Recept ze dne


Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Bábovka z ovesných vloček
Ovesné vločky umí upgradovat prakticky každý pokrm na úroveň fitness jídla. A zvládnou to i s bábovkou, o které si skalní příznivci aktivního životního stylu většinou mohou nechat jenom zdát.
Stačí pár kouzel s ingrediencemi a zdravá fitness bábovka je na světě. Obohacená o cennou vlákninu, řadu vitaminů a minerálů. Zbavená nadbytečných tuků, a přesto kyprá i vláčná.
Nutriční hodnoty jsou uvedeny pro jeden kousek bábovky.

- Rozehřejte troubu na 180 °C a formu na bábovku lehce potřete olejem + vysypejte špaldovou moukou.
- V míse promíchejte nejprve žloutky, tvaroh a jablečný džus.
- Poté přisypejte erythritol, mleté vločky, špaldovou mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru a vanilkový prášek. Vše dobře rozmíchejte. Kdyby bylo těsto příliš husté, můžete přidat trochu vlažné vody.
- Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a ten opatrně vmíchejte do připraveného těsta.
- Nyní těsto nalijte do formy a dejte péct.
- Doba pečení se řídí výkonem konkrétní trouby. Ale dává smysl péct 30-40 minut bábovku zakrytou a odkrýt ji na posledních 10-15 minut.
- Po upečení nechte bábovku chvíli zchladnout a pak ji opatrně vyklopte.

Tipy na dochucení
Kdo neběduje nad kaloriemi navíc, může do bábovky přidat namočené rozinky, případně drcené ořechy nebo třeba kousky kvalitní hořké čokolády.
Milovníci skořice mají možnost zdravou ovesnou bábovku provonět lžičkou mleté skořice.
A výborná bude i v kombinaci se strouhanými jablky.
Tvaroh můžete v receptu nahradit i bílým jogurtem, ale díky tvarohu je bábovka hutnější a těsto celistvější.
Ať už budete bábovku z ovesných vloček servírovat při posezení s rodinou nebo splní roli fitness snídaně či zdravého dezertu, jedno je jisté – nemá smysl zaobírat s tím, jak dlouho je možné ji skladovat a jestli se dá ovesná bábovka zamrazit – na nic takového nedojde, protože se po ní jen zapráší.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Nejen milovníci čokoládových dezertů si velmi pochutnají na…
Nejrůznější sušenky se hodí snad pro každou příležitost,…
Vcelku obyčejná, avšak ne příliš známá, zapékaná pomazánka…
Podzim je bez pochyby spjat i s nejrůznějšími…
Hledáte typ na rychlý oběd, anebo večeři? Co…
Řadíte se mezi milovníky kokosu, avšak nemáte zrovna…
Rychle, zdravě a chutně. Tak se dají připravit…
Máte zahrádku a díky hospodaření na ní se…
Barbora
Dobrý den, můžu bábovku péct i ze špaldové mouky, která není celozrnná? Celozrnná mi moc nevyhovuje. Díky.
Katka Götzová
Dobrý den, určitě můžete, to nebude problém.