Základní údaje

Recept ze dne

18 srpna, 2022

Čas

70 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

10_porci

Odhad za porci

10 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Bábovka z ovesných vloček nakrájená na talíři

Bábovka z ovesných vloček

Ovesné vločky umí upgradovat prakticky každý pokrm na úroveň fitness jídla. A zvládnou to i s bábovkou, o které si skalní příznivci aktivního životního stylu většinou mohou nechat jenom zdát.

Stačí pár kouzel s ingrediencemi a zdravá fitness bábovka je na světě. Obohacená o cennou vlákninu, řadu vitaminů a minerálů. Zbavená nadbytečných tuků, a přesto kyprá i vláčná.

Nutriční hodnoty jsou uvedeny pro jeden kousek bábovky.

Základní údaje

Recept ze dne

18 srpna, 2022

Doba přípravy

70 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

10_porci

Odhad za porci

10 Kč
Postup
  1. Rozehřejte troubu na 180 °C a formu na bábovku lehce potřete olejem + vysypejte špaldovou moukou.
  2. V míse promíchejte nejprve žloutky, tvaroh a jablečný džus.
  3. Poté přisypejte erythritol, mleté vločky, špaldovou mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru a vanilkový prášek. Vše dobře rozmíchejte. Kdyby bylo těsto příliš husté, můžete přidat trochu vlažné vody.
  4. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a ten opatrně vmíchejte do připraveného těsta.
  5. Nyní těsto nalijte do formy a dejte péct.
  6. Doba pečení se řídí výkonem konkrétní trouby. Ale dává smysl péct 30-40 minut bábovku zakrytou a odkrýt ji na posledních 10-15 minut.
  7. Po upečení nechte bábovku chvíli zchladnout a pak ji opatrně vyklopte.

Tipy na dochucení

Kdo neběduje nad kaloriemi navíc, může do bábovky přidat namočené rozinky, případně drcené ořechy nebo třeba kousky kvalitní hořké čokolády.

Milovníci skořice mají možnost zdravou ovesnou bábovku provonět lžičkou mleté skořice.

A výborná bude i v kombinaci se strouhanými jablky.

Tvaroh můžete v receptu nahradit i bílým jogurtem, ale díky tvarohu je bábovka hutnější a těsto celistvější.

Ať už budete bábovku z ovesných vloček servírovat při posezení s rodinou nebo splní roli fitness snídaně či zdravého dezertu, jedno je jisté – nemá smysl zaobírat s tím, jak dlouho je možné ji skladovat a jestli se dá ovesná bábovka zamrazit – na nic takového nedojde, protože se po ní jen zapráší.

Uložit recept

4.5/5 - (2 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

149 kcal

Bílkoviny

8 g

Tuky

5 g

Sacharidy

18 g
Komentáře
  • Dobrý den, můžu bábovku péct i ze špaldové mouky, která není celozrnná? Celozrnná mi moc nevyhovuje. Díky.

Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma