Recept ze dne
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Banánové lívance z vloček
Máte chuť na sladké lívance, ale rádi byste si dopřáli trochu zdravější variantu? Vyzkoušejte ty z ovesných vloček! Nejen, že neobsahují bílou mouku, cukr a jsou vhodné pro bezlepkovou dietu, ale navíc je připravíte snadněji než klasické kynuté lívance. Stačí jen rozmixovat všechny suroviny na kompaktní hladkou směs a můžete se pustit do smažení.
Banánové lívance z vloček jsou perfektní na snídani nebo na svačinu. Můžete si je však dopřát také po náročnějším tréninku. Jsou totiž přímo nabité komplexními sacharidy, a pokud potřebujete, klidně do nich vmíchejte také trochu proteinu. Chutnat budou i dětem, pro které můžete do těsta přidat čokoládu, banán nakrájený na plátky nebo vanilku.
- Všechny ingredience vložte do mísy a mixujte ponorným mixérem, dokud směs nebude hladká. Mělo by vzniknout těsto, které není ani příliš husté, ale ani úplně tekuté. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody, nebo naopak pár lžiček ovesných vloček.
- Lívance smažte na teflonové pánvi z obou stran dozlatova. Chcete-li dietnější verzi, můžete je připravit na sucho, skvěle však chutnají opečené na kokosovém oleji.
- Na závěr lívance ozdobte třeba teplým lesním ovocem, oříškovým máslem, kokosem, marmeládou nebo čokoládou.
Tipy, jak na perfektní banánové lívance z vloček
- Při přípravě sáhněte raději po zralejších banánech, které těsto hezky osladí.
- Pokud chcete, aby jídlo bylo doopravdy bezlepkové, použijte pro přípravu takové ovesné vločky, které mají toto označení přímo na obale. I když jde o přirozeně bezlepkovou surovinu, může se stát, že při zpracování s ostatními obilovinami se do ovesných vloček stopové množství lepku dostane. Bezlepkové vločky tedy pocházejí z provozu s příslušnou certifikací, kde kontaminace nehrozí.
- Před přípravou banánových lívanečků z ovesných vloček si nezapomeňte důkladně rozehřát pánev. Pak už je však smažte při nižší teplotě.
Banánové lívance bez vloček? Proč ne!
Pokud doma nemáte ovesné vločky, můžete si recept upravit a přichystat lívanečky jen ze 3 ingrediencí. Stačí vám banán, 2 malá vejce a med. Myslete však na to, že bez mouky se lívance budou hůře obracet. Proto při přípravě sáhněte po teflonové pánvi a kokosovém oleji, nebo zkuste lívance upéct v troubě předehřáté na 170 °C. Tato varianta je chuťově více vaječná, ale může skvěle posloužit, když potřebujete připravit rychlou snídani „co dům dal“.
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…