Základní údaje

Recept ze dne

4.1.23

Doba přípravy

10 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

2 porce

Odhad ceny za porci

15 Kč

Suroviny k receptu

–⁠
podle potřeby
1
lžíce
1
ks

Nutriční hodnoty

Kalorie

443 kcal

Bílkoviny

18.5 g

Tuky

13.8 g

Sacharidy

59.6 g

O autorovi

Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsaho...

Barbora Zemková

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Banánové lívance z vloček

Banánové lívance
Banánové lívance

Základní údaje

Recept ze dne

4.1.23

Doba přípravy

10 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

2 porce

Odhad ceny za porci

15 Kč

Suroviny k receptu

–⁠
podle potřeby
1
lžíce
1
ks

Máte chuť na sladké lívance, ale rádi byste si dopřáli trochu zdravější variantu? Vyzkoušejte ty z ovesných vloček! Nejen, že neobsahují bílou mouku, cukr a jsou vhodné pro bezlepkovou dietu, ale navíc je připravíte snadněji než klasické kynuté lívance. Stačí jen rozmixovat všechny suroviny na kompaktní hladkou směs a můžete se pustit do smažení.

Banánové lívance z vloček jsou perfektní na snídani nebo na svačinu. Můžete si je však dopřát také po náročnějším tréninku. Jsou totiž přímo nabité komplexními sacharidy, a pokud potřebujete, klidně do nich vmíchejte také trochu proteinu. Chutnat budou i dětem, pro které můžete do těsta přidat čokoládu, banán nakrájený na plátky nebo vanilku.

Postup

  1. Všechny ingredience vložte do mísy a mixujte ponorným mixérem, dokud směs nebude hladká. Mělo by vzniknout těsto, které není ani příliš husté, ale ani úplně tekuté. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody, nebo naopak pár lžiček ovesných vloček.
  2. Lívance smažte na teflonové pánvi z obou stran dozlatova. Chcete-li dietnější verzi, můžete je připravit na sucho, skvěle však chutnají opečené na kokosovém oleji.
  3. Na závěr lívance ozdobte třeba teplým lesním ovocem, oříškovým máslem, kokosem, marmeládou nebo čokoládou.

Tipy, jak na perfektní banánové lívance z vloček

  • Při přípravě sáhněte raději po zralejších banánech, které těsto hezky osladí.
  • Pokud chcete, aby jídlo bylo doopravdy bezlepkové, použijte pro přípravu takové ovesné vločky, které mají toto označení přímo na obale. I když jde o přirozeně bezlepkovou surovinu, může se stát, že při zpracování s ostatními obilovinami se do ovesných vloček stopové množství lepku dostane. Bezlepkové vločky tedy pocházejí z provozu s příslušnou certifikací, kde kontaminace nehrozí.
  • Před přípravou banánových lívanečků z ovesných vloček si nezapomeňte důkladně rozehřát pánev. Pak už je však smažte při nižší teplotě.

Banánové lívance bez vloček? Proč ne!

Pokud doma nemáte ovesné vločky, můžete si recept upravit a přichystat lívanečky jen ze 3 ingrediencí. Stačí vám banán, 2 malá vejce a med. Myslete však na to, že bez mouky se lívance budou hůře obracet. Proto při přípravě sáhněte po teflonové pánvi a kokosovém oleji, nebo zkuste lívance upéct v troubě předehřáté na 170 °C. Tato varianta je chuťově více vaječná, ale může skvěle posloužit, když potřebujete připravit rychlou snídani „co dům dal“.

Ohodnoťte tento článek/recept

Nutriční hodnoty

Kalorie

443 kcal

Bílkoviny

18.5 g

Tuky

13.8 g

Sacharidy

59.6 g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Vyhledávání

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.