Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Brokolicový krém
Polévku většina z nás jistě řadí k nedílné součásti oběda. Jeden miluje vývary na miliony způsobů a další si nemůže vynachválit ty krémovější. Konkrétně tuto brokolicovou krémovou polévku – brokolicový krém, si jistě zamilují nejen milovníci brokolice a krémových polévek, ale i děti.
Brokolice se svým vzhledem výrazně podobá květáku a stejně tak i obsahuje tolik tělu prospěšných látek a vitamínů. Díky její konzumaci vaše tělo nebude trpět nedostatkem vápníku, hořčíku, ale ani železa či draslíku. Tato zelená zelenina také pomáhá při boji s vysokým krevním tlakem.
- Začneme tím, že si připravíme brokolici. Tuto rozkrájíme na větší růžičky, které omyjeme a vložíme do zeleninového vývaru. Vaříme tak dlouho, dokud není brokolice měkká. Trvá to zhruba 15 minut.
- Následně vezmeme tyčový mixér, jehož pomocí brokolici ve vývaru rozmixujeme. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne jemný krém.
- Hrnec vrátíme zpět na plotnu a přivedeme k varu. Než se tak stane, můžeme si do shakeru připravit smetanu s kořením - sůl, pepř a muškátový oříšek a moukou. Protřepeme, aby se vše hezky spojilo a poté zašleháváme do polévky.
- Nakonec necháme polévku ještě zhruba 10 minut povařit a můžeme podávat. Výborná je například s rohlíkovými krutony opečenými na másle.
Jak vylepšit recept na brokolicový krém?
-
Kvalita suroviny: Nejdříve se ujistěte, že používáte čerstvou brokolici. Můžete také zkusit bio verzi nebo ji zakoupit na farmářském trhu.
-
Přidání dalších zelenin: Pro bohatší chuť můžete přidat do krému další druhy zeleniny, jako je celer, mrkev nebo brambory.
-
Aromatické byliny a koření: Pro vylepšení chuti přidejte do své polévky aromatické byliny jako je tymián, bazalka nebo petrželka. Můžete také použít koření jako kurkumu, koriandr, česnek nebo muškátový oříšek.
-
Rozmanité tekutiny: Místo zeleninového vývaru můžete použit slepičí vývar nebo dokonce kokosové mléko pro krémovější texturu a bohatší chuť.
-
Přidání proteinů: Pokud chcete, aby byla polévka výživnější, můžete přidat bílkoviny jako kuřecí prsa, tofu, nebo čočku.
-
Doplnění textury: Pro více textury můžete na vrchol polévky přidat opečené mandle, semínka, opečený chléb nebo sýr.
-
Práce s teplotou: Po vaření brokolice ji nechejte zchladnout, než ji rozmixujete. Toto pomáhá zachovat její barvu a může také pomoci zlepšit texturu krému.
-
Dekorace: Při servírování polévku ozdobte čerstvými bylinkami, kapkou smetany nebo olivového oleje.
Doufáme, že tyto tipy vám pomohou vylepšit váš recept na brokolicový krém!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…