Recept ze dne


Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.

Čokoládový dezert do skleničky
Tenhle čokoládový dezert do skleničky je jasným důkazem toho, že zdravé dobroty svou chutí často předčí průmyslově zpracované sladkosti a klasické moučníky plné cukru. Stačí jen pár ingrediencí, několik minut času a lahodný krém je na světě. Pak už zbývá jen naplnit do skleniček, případně využít jiným způsobem – dá se natřít na banánové lívanečky, použít jako náplň do palačinek nebo různých raw dezertů. Fantazii se zkrátka meze nekladou.
Pokud si občas rádi dopřejete klasický čokoládový pudink v prášku, určitě dejte šanci i téhle avokádové variantě. Obsahuje plno zdravých tuků a skvěle se hodí jako dopolední svačinka nebo rychlé jídlo po cvičení. V případě potřeby můžete do pudinku přidat také trochu čokoládového proteinu. Výživový profil tak bude ještě o něco vyváženější.

- V míse si ponorným mixérem rozmixujte kešu ořechy s trochou rostlinného mléka.
- Přidejte zbytek mléka, nalámejte banán a přisypte holandské kakao.
- Avokádo zbavte pecky, vydlábněte ho lžící a vložte do mísy k ostatním surovinám.
- Doslaďte medem podle chuti.
- Vše mixujte, dokud nevznikne hladký krém.
- Čokoládový dezert rozdělte do skleniček a ozdobte. Skvěle chutná s oříšky a lesním ovocem, můžete ho však posypat i kokosem, semínky nebo třeba hoblinkami čokolády.

Extra tip: Před konzumací nechte čokoládový dezert do skleničky chvíli odpočinout v lednici.
Jak čokoládový dezert do skleničky vyladit k dokonalosti?
- Pokud máte kvalitní kuchyňský robot, můžete všechny suroviny jednoduše rozmixovat naráz. Při práci s tyčovým mixérem je však nejlepší nejprve mixovat ořechy s malým množstvím tekutiny, aby z nich vznikl jemný krém.
- Nezvládá váš mixér sekání oříšků? Nahraďte je kešu máslem.
- Sáhněte po zralých banánech. Dezert pak bude sladký i bez použití medu nebo dalších sladidel.
- Podařilo se vám koupit nezralé avokádo? Nechte ho dozrát při pokojové teplotě zabalené v novinách nebo v kousku látky. Díky tomuto triku nebude na povrchu přezrálé a uvnitř syrové.
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Nejen milovníci čokoládových dezertů si velmi pochutnají na…
Nejrůznější sušenky se hodí snad pro každou příležitost,…
Vcelku obyčejná, avšak ne příliš známá, zapékaná pomazánka…
Podzim je bez pochyby spjat i s nejrůznějšími…
Hledáte typ na rychlý oběd, anebo večeři? Co…
Řadíte se mezi milovníky kokosu, avšak nemáte zrovna…
Rychle, zdravě a chutně. Tak se dají připravit…
Máte zahrádku a díky hospodaření na ní se…