Základní údaje

Recept ze dne

4.1.23

Doba přípravy

10 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

2 porce

Odhad ceny za porci

35 Kč

Suroviny k receptu

Nutriční hodnoty

Kalorie

362.5 kcal

Bílkoviny

6.3 g

Tuky

21.4 g

Sacharidy

32.5 g

O autorovi

Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsaho...

Barbora Zemková

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Čokoládový dezert do skleničky

čokoládový dezert ve skleničce
čokoládový dezert ve skleničce

Základní údaje

Recept ze dne

4.1.23

Doba přípravy

10 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

2 porce

Odhad ceny za porci

35 Kč

Suroviny k receptu

Tenhle čokoládový dezert do skleničky je jasným důkazem toho, že zdravé dobroty svou chutí často předčí průmyslově zpracované sladkosti a klasické moučníky plné cukru. Stačí jen pár ingrediencí, několik minut času a lahodný krém je na světě. Pak už zbývá jen naplnit do skleniček, případně využít jiným způsobem –⁠ dá se natřít na banánové lívanečky, použít jako náplň do palačinek nebo různých raw dezertů. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

Pokud si občas rádi dopřejete klasický čokoládový pudink v prášku, určitě dejte šanci i téhle avokádové variantě. Obsahuje plno zdravých tuků a skvěle se hodí jako dopolední svačinka nebo rychlé jídlo po cvičení. V případě potřeby můžete do pudinku přidat také trochu čokoládového proteinu. Výživový profil tak bude ještě o něco vyváženější.

Postup

  1. V míse si ponorným mixérem rozmixujte kešu ořechy s trochou rostlinného mléka.
  2. Přidejte zbytek mléka, nalámejte banán a přisypte holandské kakao.
  3. Avokádo zbavte pecky, vydlábněte ho lžící a vložte do mísy k ostatním surovinám.
  4. Doslaďte medem podle chuti.
  5. Vše mixujte, dokud nevznikne hladký krém.
  6. Čokoládový dezert rozdělte do skleniček a ozdobte. Skvěle chutná s oříšky a lesním ovocem, můžete ho však posypat i kokosem, semínky nebo třeba hoblinkami čokolády.

Extra tip: Před konzumací nechte čokoládový dezert do skleničky chvíli odpočinout v lednici.

Jak čokoládový dezert do skleničky vyladit k dokonalosti?

  • Pokud máte kvalitní kuchyňský robot, můžete všechny suroviny jednoduše rozmixovat naráz. Při práci s tyčovým mixérem je však nejlepší nejprve mixovat ořechy s malým množstvím tekutiny, aby z nich vznikl jemný krém.
  • Nezvládá váš mixér sekání oříšků? Nahraďte je kešu máslem.
  • Sáhněte po zralých banánech. Dezert pak bude sladký i bez použití medu nebo dalších sladidel.
  • Podařilo se vám koupit nezralé avokádo? Nechte ho dozrát při pokojové teplotě zabalené v novinách nebo v kousku látky. Díky tomuto triku nebude na povrchu přezrálé a uvnitř syrové.
Ohodnoťte tento článek/recept

Nutriční hodnoty

Kalorie

362.5 kcal

Bílkoviny

6.3 g

Tuky

21.4 g

Sacharidy

32.5 g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Vyhledávání

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.