Recept ze dne
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Čokoládový dezert do skleničky
Tenhle čokoládový dezert do skleničky je jasným důkazem toho, že zdravé dobroty svou chutí často předčí průmyslově zpracované sladkosti a klasické moučníky plné cukru. Stačí jen pár ingrediencí, několik minut času a lahodný krém je na světě. Pak už zbývá jen naplnit do skleniček, případně využít jiným způsobem – dá se natřít na banánové lívanečky, použít jako náplň do palačinek nebo různých raw dezertů. Fantazii se zkrátka meze nekladou.
Pokud si občas rádi dopřejete klasický čokoládový pudink v prášku, určitě dejte šanci i téhle avokádové variantě. Obsahuje plno zdravých tuků a skvěle se hodí jako dopolední svačinka nebo rychlé jídlo po cvičení. V případě potřeby můžete do pudinku přidat také trochu čokoládového proteinu. Výživový profil tak bude ještě o něco vyváženější.
- V míse si ponorným mixérem rozmixujte kešu ořechy s trochou rostlinného mléka.
- Přidejte zbytek mléka, nalámejte banán a přisypte holandské kakao.
- Avokádo zbavte pecky, vydlábněte ho lžící a vložte do mísy k ostatním surovinám.
- Doslaďte medem podle chuti.
- Vše mixujte, dokud nevznikne hladký krém.
- Čokoládový dezert rozdělte do skleniček a ozdobte. Skvěle chutná s oříšky a lesním ovocem, můžete ho však posypat i kokosem, semínky nebo třeba hoblinkami čokolády.
Extra tip: Před konzumací nechte čokoládový dezert do skleničky chvíli odpočinout v lednici.
Jak čokoládový dezert do skleničky vyladit k dokonalosti?
- Pokud máte kvalitní kuchyňský robot, můžete všechny suroviny jednoduše rozmixovat naráz. Při práci s tyčovým mixérem je však nejlepší nejprve mixovat ořechy s malým množstvím tekutiny, aby z nich vznikl jemný krém.
- Nezvládá váš mixér sekání oříšků? Nahraďte je kešu máslem.
- Sáhněte po zralých banánech. Dezert pak bude sladký i bez použití medu nebo dalších sladidel.
- Podařilo se vám koupit nezralé avokádo? Nechte ho dozrát při pokojové teplotě zabalené v novinách nebo v kousku látky. Díky tomuto triku nebude na povrchu přezrálé a uvnitř syrové.
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…