Hummus je pokrm z cizrny, který se podobá pomazánce, dipu nebo kaši. Vychutnat si ho můžete různými způsoby – někdo ho miluje namazaný na chleba, jiný si do něj rád namáčí proužky papriky nebo řapíkatého celeru a další si domácí hummus nejvíce užije tradičně, s čerstvou pitou. Fantazii se zkrátka meze nekladou.
Důvodů, proč byste tuto pochoutku měli vyzkoušet i vy, je hned několik. Tradiční domácí hummus se dělá pouze z 5 až 6 ingrediencí, takže je velmi jednoduchý na přípravu. Zároveň je však přímo nabitý živinami. Cizrna totiž obsahuje nejen plno bílkovin, ale i vlákninu, železo, kyselinu listovou a vitamíny skupiny B. Na domácím hummusu si navíc může pochutnat doopravdy každý. Je vhodný pro vegetariány, vegany, ale má své místo i v bezlepkové dietě.
Jedna odpověď
Hummus mám hodně rád. Když budete mít cestu do Jeruzaléma, zkuste se zastavit zde:
https://www.jidlonacestach.cz/bistro-ben-sira-hummus-jeruzalem/
Skutečně nejlepší hummus, jaký jsem kdy v životě jedl.