Recept ze dne
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Domácí pita chléb: fitness recept
Pokud jste někdy uvažovali nad upečením vlastního pita chleba, ale pak jste tento nápad zavrhli s tím, že něco takového by zřejmě stálo dost úsilí, vyvedeme vás z omylu. Připravit klasický pita chleba není nic moc těžkého. A co víc, existuje také fitness verze, která je ještě jednodušší. Stačí jen 4 suroviny, přibližně 13 minut v troubě a domácí pita chléb je připraven k naplnění. Jestli si do něj dáte maso, nebo zvolíte raději vegetariánský falafel, to už je na vás.
Pita chléb pochází z blízkého východu a jde o oblíbenou přílohu k jídlům, jako je kebab, falafel a hummus. Při pečení v horké troubě v chlebu vzniká dutina, kterou je možné po rozkrojení naplnit. Pokud tedy hledáte nový způsob, jak si vychutnat své oblíbené maso, tofu či luštěniny, zkuste to s pita chlebem.
- Důkladně promíchejte všechny ingredience. Vypracujte tužší těsto.
- Hmotu rozdělte na 6 částí a rozválejte do tvaru pity.
- Těsto položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 200 stupňů 11 až 13 minut. V průběhu pečení pita chléb alespoň jednou obraťte.
TIP: Pita chléb můžete připravit také v horkovzdušné fritéze. Pečte na 200 stupňů přibližně 8 minut.
Proč vyzkoušet recept na pita chléb?
U pita chleba je důležitá čerstvost. Možná také znáte situaci, kdy jste si ho skvěle vychutnali v restauraci, a pak jste se nechali nalákat chlebem z obchodu. Rozdíl může být opravdu propastný. Fitness varianta sice nechutná přesně jako pravá pita, ale dostane vás právě čerstvostí a voňavostí. Navíc máte kontrolu nad surovinami, které jsou při pečení použity. Přesně víte, co do chleba dáváte, a můžete si ho přizpůsobit svým preferencím a potřebám. Je také zdravější, a to nejen díky tomu, že neobsahuje žádná éčka. Když zvolíte kvalitní mouku s větším obsahem vlákniny a nebudete příliš solit, váš domácí pita chléb bude rozhodně lepší, než jakékoliv pečivo z obchodu.
EXTRA TIP: Plánujete pitu plnit masem? Při dochucování nezapomeňte sáhnout po kvalitní omáčce s dobrým složením. Vybrat si můžete třeba na e-shopu Brainmarket.
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…