Recept ze dne



Grilovaná krkovice s bramboráky a jarním salátkem
Grilování je na zahradách, terasách a dalších místech v plném proudu. A tak si připravíme grilovanou krkovici s bramboráčky a jarním salátkem. Maso na grilu v pánvi, protože si z výpeku vytvoříme jednoduchou omáčku. Bramboráčky v lívanečníku nebo přímo na rozpálené grilovací plotně. Salátek připravíme z čerstvé zeleniny, která roste snad všem na zahrádce nebo ve skleníku.

- Na rozpáleném grilu necháme rozehřát pánev.
- Grilujeme krkovici, kterou jemně osolíme a opepříme.
- Když je maso krásně červené z obou stran, tak jej dáme bokem na grilu zabalené v alobalu, aby bylo stále v teple, ale ne na přímém ohni a šťáva z masa, aby zůstala v alobalu.
- Na rozpálené plotně restujeme menší bramboráčky.
- Zeleninovou přílohou je jarní salátek z toho, co dala naše zahrádka. Paprika, rajče, cibule, ledový salát. Vše nakrájíme a zakápneme olivovým olejem, solí, pepřem a pár kapek citronové šťávy.
- Opatrně rozbalíme maso z alobalu, šťávu slejeme do pánve po masu, přilijeme pár kapek vody a prohřejeme.
- Když je výpek prohřátý a zredukovaný na minimum, odstavíme pánev a zašleháme metličkou 1 cm tlustý plátek másla. Omáčka se zjemní a zahustí. Nesmí být moc horká a nesmí se hřát, aby se máslo jen rozpustilo a hezky zašlehalo.

Extra tipy pro Grilovanou krkovici s bramboráčky a jarním salátkem
- Jarní salát: V receptu můžeme obměnit a použít různé druhy zeleniny. Nejčastější zeleninou, kterou pěstujeme na zahrádce jsou papriky, cibule a rajčata. Ale do salátku a na gril se hodí také lilek, cuketa, pórek, mrkev, petržel, ředkvičky. Nebo kdo pěstuje microgreens může vše dochutit mini rostlinkami, které dodají další chutě.
- Bramboráčky: Bramboráčky se dají připravit z různých surovin. V receptu jsme restovali tradičně, najemno nastrouhané brambory, nahrubo nastrouhané brambory, česnek, majoránku, vejce, mouku, sůl, pepř. Do bramboráčků se také dá použít nějaký salám, který nakrájíme na kostičky a při restování se krásně opeče a bude křupavý. Salám můžeme použít třeba gothajský nebo slovenský salám (točený), klidně i slaninu, popřípadě různé druhy špekáčků a klobás.
Bon Appétit!
Nejen milovníci čokoládových dezertů si velmi pochutnají na…
Nejrůznější sušenky se hodí snad pro každou příležitost,…
Vcelku obyčejná, avšak ne příliš známá, zapékaná pomazánka…
Podzim je bez pochyby spjat i s nejrůznějšími…
Hledáte typ na rychlý oběd, anebo večeři? Co…
Řadíte se mezi milovníky kokosu, avšak nemáte zrovna…
Rychle, zdravě a chutně. Tak se dají připravit…
Máte zahrádku a díky hospodaření na ní se…