Recept ze dne
Grilovaná krkovice s bramboráky a jarním salátkem
Grilování je na zahradách, terasách a dalších místech v plném proudu. A tak si připravíme grilovanou krkovici s bramboráčky a jarním salátkem. Maso na grilu v pánvi, protože si z výpeku vytvoříme jednoduchou omáčku. Bramboráčky v lívanečníku nebo přímo na rozpálené grilovací plotně. Salátek připravíme z čerstvé zeleniny, která roste snad všem na zahrádce nebo ve skleníku.
- Na rozpáleném grilu necháme rozehřát pánev.
- Grilujeme krkovici, kterou jemně osolíme a opepříme.
- Když je maso krásně červené z obou stran, tak jej dáme bokem na grilu zabalené v alobalu, aby bylo stále v teple, ale ne na přímém ohni a šťáva z masa, aby zůstala v alobalu.
- Na rozpálené plotně restujeme menší bramboráčky.
- Zeleninovou přílohou je jarní salátek z toho, co dala naše zahrádka. Paprika, rajče, cibule, ledový salát. Vše nakrájíme a zakápneme olivovým olejem, solí, pepřem a pár kapek citronové šťávy.
- Opatrně rozbalíme maso z alobalu, šťávu slejeme do pánve po masu, přilijeme pár kapek vody a prohřejeme.
- Když je výpek prohřátý a zredukovaný na minimum, odstavíme pánev a zašleháme metličkou 1 cm tlustý plátek másla. Omáčka se zjemní a zahustí. Nesmí být moc horká a nesmí se hřát, aby se máslo jen rozpustilo a hezky zašlehalo.
Extra tipy pro Grilovanou krkovici s bramboráčky a jarním salátkem
- Jarní salát: V receptu můžeme obměnit a použít různé druhy zeleniny. Nejčastější zeleninou, kterou pěstujeme na zahrádce jsou papriky, cibule a rajčata. Ale do salátku a na gril se hodí také lilek, cuketa, pórek, mrkev, petržel, ředkvičky. Nebo kdo pěstuje microgreens může vše dochutit mini rostlinkami, které dodají další chutě.
- Bramboráčky: Bramboráčky se dají připravit z různých surovin. V receptu jsme restovali tradičně, najemno nastrouhané brambory, nahrubo nastrouhané brambory, česnek, majoránku, vejce, mouku, sůl, pepř. Do bramboráčků se také dá použít nějaký salám, který nakrájíme na kostičky a při restování se krásně opeče a bude křupavý. Salám můžeme použít třeba gothajský nebo slovenský salám (točený), klidně i slaninu, popřípadě různé druhy špekáčků a klobás.
Bon Appétit!
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…