Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Jablečný koláč s tvarohem
„Dobré chutnání a žádné vyčítání“ – těmito slovy by se dal uvést do síně dietní slávy zdravý jablečno tvarohový koláč.
Co se stane, když se v koláčové formě potkají strouhaná jablka a tvaroh? Vznikne skvělý koláč ve fitness stylu, na kterém si báječně pochutnáte a současně zůstanete věrní všem zásadám zdravé výživy. Jablka dodají vitaminy, minerály i vlákninu, tvaroh je zdrojem vysoce kvalitních bílkovin, špaldová mouka si na rozdíl od té bílé zachovává špičkovou výživnou hodnotu. Tím pádem není na co čekat. Vyzkoušejte náš recept.
Ps. Nutriční hodnoty se vztahují k jednomu kousku koláče.
- Rozehřejte troubu na 180 °C a formu na koláč lehce potřete olejem + vysypejte špaldovou moukou.
- V míse promíchejte nejprve žloutky, tvaroh a strouhaná jablka.
- Poté přisypejte cukr, špaldovou mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru a vanilkový prášek. Nakonec přijde na řadu rozpuštěné máslo. Vše dobře rozmíchejte. Kdyby bylo těsto příliš husté, můžete přidat trochu vlažné vody.
- Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a ten opatrně vmíchejte do připraveného těsta.
- Nyní těsto nalijte do formy a dejte péct.
- Doba pečení se řídí výkonem konkrétní trouby. Po 15-20 minutách koláč zkontrolujte a pak dle potřeby dopékejte.
Když chcete změnu
Trochu náročnější alternativu koláče s tvarohem a strouhanými jablky představuje varianta, kdy si připravíte zvlášť těsto bez tvarohu a strouhaných jablek. Na hotové těsto nalité do formy pak přidáte tvaroh rozmíchaný s vajíčkem, cukrem a vanilkovým pudinkem a navrch nahrubo nastrouhaná jablka se skořicí a dle potřeby s trochou cukru.
Kdo si hlídá kalorie a chce mít opravdu zdravý jablkovo tvarohový koláč bez cukru, může použít erythritol.
Fit koláče se těší velké oblibě, náš recept na rychlý jablečný koláč s tvarohem můžete přizpůsobit i náročnějším dietním režimům. Pokud špaldovou mouku nahradíte mandlovou nebo kokosovou, splníte nároky na nízkosacharidový dezert.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…