Recept ze dne

Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.

Jednoduché těstoviny se špenátem
Snadných receptů, které se hodí do běžného zdravého jídelníčku, pro vegetariány i pro fitness nadšence, nikdy není dost! Proto věříme, že jednoduché těstoviny se špenátem zaujmou čestné místo ve vaší kuchařské záložce v prohlížeči. Připravíte je totiž téměř bez práce a pro perfektní gurmánský zážitek budete potřebovat jen několik základních surovin.
Kouzlo těstovin se špenátem spočívá v tom, že recept je až absurdně jednoduchý. Nečekají vás žádné složité nákupy nebo zdlouhavé krájení a strouhání. Celou přípravu zvládnete bez problémů do deseti minut a pak už za vás bude pracovat trouba.
- Do zapékací mísy dejte mražený listový špenát, česnek nakrájený na malé kousky a celou kostku sýra feta.
- Vše zakápněte olivovým olejem, přikryjte víkem a vložte do trouby.
- Pečte přibližně 45 minut, pak osolte a opepřete.
- Než bude směs hotová, uvařte si těstoviny.
- Po upečení špenát se sýrem důkladně promíchejte a rozmačkejte vidličkou.
- Smíchejte s těstovinami a můžete podávat.
Připravte si těstoviny se špenátem podle sebe
Je jen na vás, jak si těstoviny se špenátem připravíte. Pokud chcete, aby jídlo mělo více bílkovin, uvařte si místo klasických těstovin ty luštěninové. Skvěle chutnají třeba cizrnové nebo čočkové. Další variantou je i použití nízkosacharidových těstovin. Recept si tak můžete snadno přizpůsobit svým potřebám. Těstoviny se špenátem můžete také doplnit cherry rajčátky. Přidejte je čerstvé nebo jich několik nakrájejte na čtvrtiny a vložte do zapékací mísy. Čím víc rajčat do receptu přidáte, tím více bude ve vzniklé omáčce vody. Doporučujeme proto nakouknout do trouby přibližně 10 minut před koncem pečení a případně odklopit víko mísy, aby se tekutina trochu odpařila.
Jak vybrat mražený špenát?
Špenát si i po zmražení uchová velké množství vitamínů a chuti. Není proto důvod se této formě vyhýbat. Při nákupu však doporučujeme zkontrolovat, zda vámi vybraný špenát už nebyl rozmražen a opětovně zmražen. Takové „tepelné zemětřesení“ totiž umí pořádně zahýbat s kvalitou produktu – odrazí se na vzhledu, a navíc umožní mikroorganismům v potravině, aby se začaly množit. Jak tedy znova zmražený sáček poznat? Bývají v něm hroudy ledu, které lze snadno rozmáčknout prsty, nebo velké kusy špenátu slepené k sobě.
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…