Připravte si těstoviny se špenátem podle sebe
Je jen na vás, jak si těstoviny se špenátem připravíte. Pokud chcete, aby jídlo mělo více bílkovin, uvařte si místo klasických těstovin ty luštěninové. Skvěle chutnají třeba cizrnové nebo čočkové. Další variantou je i použití nízkosacharidových těstovin. Recept si tak můžete snadno přizpůsobit svým potřebám. Těstoviny se špenátem můžete také doplnit cherry rajčátky. Přidejte je čerstvé nebo jich několik nakrájejte na čtvrtiny a vložte do zapékací mísy. Čím víc rajčat do receptu přidáte, tím více bude ve vzniklé omáčce vody. Doporučujeme proto nakouknout do trouby přibližně 10 minut před koncem pečení a případně odklopit víko mísy, aby se tekutina trochu odpařila.
Jak vybrat mražený špenát?
Špenát si i po zmražení uchová velké množství vitamínů a chuti. Není proto důvod se této formě vyhýbat. Při nákupu však doporučujeme zkontrolovat, zda vámi vybraný špenát už nebyl rozmražen a opětovně zmražen. Takové „tepelné zemětřesení“ totiž umí pořádně zahýbat s kvalitou produktu – odrazí se na vzhledu, a navíc umožní mikroorganismům v potravině, aby se začaly množit. Jak tedy znova zmražený sáček poznat? Bývají v něm hroudy ledu, které lze snadno rozmáčknout prsty, nebo velké kusy špenátu slepené k sobě.