Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Krémová polévka z bílého chřestu
Milovníci chřestu, ale i krémových polévek si zajisté přijdou na své, a to při přípravě krémové polévky z bílého chřestu. Zároveň je tato polévka vhodná i pro úplné začátečníky, jelikož sestává z minima surovin a ani příprava není nikterak složitá.
- Nejdříve si připravíme chřest a bramboru, kdy je škrabkou oloupeme - chřest od hlavičky směrem dolů.
- Bramboru i chřest nakrájíme na kostky/ kolečka. Při přípravě polévky jsem nezaznamenala potřebu chřest spařit.
- Na rozpáleném másle krátce osmahneme nakrájenou bramboru, a sice společně s chřestem.
- Jakmile začne základ chytat zlatavou barvu, můžeme jej zalít připraveným kuřecím vývarem. Vaříme, dokud nejsou všechny ingredience měkké. Může to trvat zhruba 15 minut.
- Polévku odstavíme a rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
- Poté hrnec s polévkou opětovně vrátíme na sporák a přivedeme k varu. V shakeru si bokem protřepeme smetanu s cca 1 lžící mouky, solí, pepřem a za stálého míchání vlijeme do polévky.
- Ještě zhruba 10 minut povaříme, dochutíme a můžeme podávat.
Extra tipy jak vylepšit recept na krémovou polévku z bílého chřestu
Zde je několik extra tipů, jak tento recept oživit a vylepšit:
-
Citrusový dotek: Přidejte trochu citronové šťávy nebo nastrouhanou citronovou kůru do polévky pro osvěžující chuť.
-
Víno: Při smažení cibule a česneku přidejte trochu bílého vína a nechte ho vypařit. Víno dodá polévce hloubku chuti.
-
Kořenění: Kromě soli a pepře zkuste přidat trochu muškátového oříšku, který se skvěle hodí k chřestu.
-
Křupavé doplňky: Orestujte několik kousků chřestu na pánvi s trochou másla nebo oleje, dokud nebudou zlatavé, a použijte je jako křupavou ozdobu na vrch polévky.
-
Bylinky: Přidání nasekané petrželky, bazalky nebo kopru dodá polévce čerstvý nádech.
-
Krémovost: Pokud chcete ještě krémovější texturu, můžete do hotové polévky vmíchat trochu smetany, mascarpone nebo kozího sýra.
-
Pečený česnek: Namísto surového česneku zkuste použít pečený česnek, který polévce dodá jemnější a karamelizovanou chuť.
-
Grilovaný chleba: Podávejte polévku s kousky grilovaného chleba potřeného česnekem a olivovým olejem.
-
Ořechy: Přidejte trochu na pánvi orestovaných piniových ořechů nebo vlašských ořechů pro křupavost a ořechovou chuť.
-
Slanina: Kousky křupavé slaniny na vrch polévky dodají skvělý kontrast textur a bohatou chuť.
Doufám, že tyto tipy vám pomohou udělat vaši krémovou polévku z bílého chřestu ještě lahodnější! Dobrou chuť!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…