Základní údaje

Recept ze dne

6 října, 2023

Čas

35 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

5_porci

Odhad za porci

20 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Krémová polévka z bílého chřestu

Milovníci chřestu, ale i krémových polévek si zajisté přijdou na své, a to při přípravě krémové polévky z bílého chřestu. Zároveň je tato polévka vhodná i pro úplné začátečníky, jelikož sestává z minima surovin a ani příprava není nikterak složitá. 

Základní údaje

Recept ze dne

6 října, 2023

Doba přípravy

35 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

5_porci

Odhad za porci

20 Kč
Postup
  • Nejdříve si připravíme chřest a bramboru, kdy je škrabkou oloupeme - chřest od hlavičky směrem dolů.
  • Bramboru i chřest nakrájíme na kostky/ kolečka. Při přípravě polévky jsem nezaznamenala potřebu chřest spařit.
  • Na rozpáleném másle krátce osmahneme nakrájenou bramboru, a sice společně s chřestem.
  • Jakmile začne základ chytat zlatavou barvu, můžeme jej zalít připraveným kuřecím vývarem. Vaříme, dokud nejsou všechny ingredience měkké. Může to trvat zhruba 15 minut.
  • Polévku odstavíme a rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
  • Poté hrnec s polévkou opětovně vrátíme na sporák a přivedeme k varu. V shakeru si bokem protřepeme smetanu s cca 1 lžící mouky, solí, pepřem a za stálého míchání vlijeme do polévky.
  • Ještě zhruba 10 minut povaříme, dochutíme a můžeme podávat.

Extra tipy jak vylepšit recept na krémovou polévku z bílého chřestu

Zde je několik extra tipů, jak tento recept oživit a vylepšit:

  1. Citrusový dotek: Přidejte trochu citronové šťávy nebo nastrouhanou citronovou kůru do polévky pro osvěžující chuť.

  2. Víno: Při smažení cibule a česneku přidejte trochu bílého vína a nechte ho vypařit. Víno dodá polévce hloubku chuti.

  3. Kořenění: Kromě soli a pepře zkuste přidat trochu muškátového oříšku, který se skvěle hodí k chřestu.

  4. Křupavé doplňky: Orestujte několik kousků chřestu na pánvi s trochou másla nebo oleje, dokud nebudou zlatavé, a použijte je jako křupavou ozdobu na vrch polévky.

  5. Bylinky: Přidání nasekané petrželky, bazalky nebo kopru dodá polévce čerstvý nádech.

  6. Krémovost: Pokud chcete ještě krémovější texturu, můžete do hotové polévky vmíchat trochu smetany, mascarpone nebo kozího sýra.

  7. Pečený česnek: Namísto surového česneku zkuste použít pečený česnek, který polévce dodá jemnější a karamelizovanou chuť.

  8. Grilovaný chleba: Podávejte polévku s kousky grilovaného chleba potřeného česnekem a olivovým olejem.

  9. Ořechy: Přidejte trochu na pánvi orestovaných piniových ořechů nebo vlašských ořechů pro křupavost a ořechovou chuť.

  10. Slanina: Kousky křupavé slaniny na vrch polévky dodají skvělý kontrast textur a bohatou chuť.

Doufám, že tyto tipy vám pomohou udělat vaši krémovou polévku z bílého chřestu ještě lahodnější! Dobrou chuť!

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

621 kcal

Bílkoviny

7 g

Tuky

10 g

Sacharidy

13 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma