Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Pečená červená řepa
Chápu, že spousta z vás při přečtení názvu tohoto receptu recept ani nerozklikne. A já se vám vůbec nedivím a oceňuji každého, který i přes to, že dnes budeme vařit z řepy, recept rozklikl. Jako asi mnozí z vás, také mám především ze školní jídelny špatné vzpomínky na červenou řepu a její zvláštní chuť.
Dnes si však ukážeme, že i červená řepa jde připravit chutně a tak, abyste si na ní pochutnali. Připraveni?
- Troubu si nahřejte na 200 stupňů.
- Syrovou červenou řepu si omyjte, očistěte a nakrájejte na tenčí kolečka.
- Nakrájená kolečka vložte do misky. Do této misky prolisujte také čerstvé stroužky česneku, sůl, pepř, balzamikový ocet, olivový olej a kvalitní med a řádně spolu promíchejte, dokud se každé kolečko neobalí.
- Ochucenými kolečky poklaďte plech (s pečícím papírem/bez), přikryjte celou jejich plochu alobalem, a i s ním vložte do trouby asi na 90 minut. Upečenost koleček poznáte píchnutím vidličky.
TIP: Pokud vám i přes veškeré koření, dochucení a upečení nebude pečená řepa stačit, můžete příště zkusit nakrájet řepu na malé kostičky společně s mrkví, dýní a společně vše upéci na 1 plechu. Takto připravenou, ale i tuto samotnou, červenou řepu můžete servírovat jen tak s domácím dipem (ze zakysané smetany) nebo jako přílohu k masu.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…