Základní údaje

Recept ze dne

15 prosince, 2023

Čas

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

5_porci

Odhad za porci

15 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Pečený dýňovo-batátový krém


Dýňová polévka zavoní v podzimním období alespoň jednou snad v každé z domácností. Slyšeli jste ale o kombinaci dýně a batátů? Tato kombinace se sladkými bramborami není sice příliš známá, ale zato chutná.

Základní údaje

Recept ze dne

15 prosince, 2023

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

5_porci

Odhad za porci

15 Kč
Postup
  • Batáty, dýni, česnek i cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
  • Kostky vložíme do pekáčku či pánve, jenž můžeme vložit do trouby. Zakápneme olivovým olejem a posypeme tymiánem.
  • Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme po dobu zhruba 35 minut - dokud nejsou všechny ingredience měkké. 
  • Nyní upečenou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme do jemného pyré. 
  • Pyré přelijeme zpět do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu. 
  • Jakmile krém začal vřít, můžeme do ní za stálého míchání nalít smetanu, v níž jsme rozšlehali hladkou mouku, sůl a pepř. 
  • Ještě cca 10 minut povaříme, případně dochutíme a můžeme podávat. 

Extra tipy pro recept pečený dýňovo-batátový krém:

Kokosové mléko:

Namísto smetany lze použít i různé alternativy mléka. Co tak zkusit třeba kokosové mléko?

Olivový olej či smetana:

Polévku můžete podávat zakápnutou olivovým olejem, ale i smetanou. Podtrhnete tak výjimečnou a výbornou chuť krému. 

Semínka na povrch: 

K dozdobení, ale také jako křupavý prvek mohou posloužit nejrůznější semínka - dýňová, chia, lněná a další.

Dobrou chuť!

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

156 kcal

Bílkoviny

4 g

Tuky

6 g

Sacharidy

20 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma