Recept ze dne

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Pečený dýňovo-batátový krém
Dýňová polévka zavoní v podzimním období alespoň jednou snad v každé z domácností. Slyšeli jste ale o kombinaci dýně a batátů? Tato kombinace se sladkými bramborami není sice příliš známá, ale zato chutná.
- Batáty, dýni, česnek i cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
- Kostky vložíme do pekáčku či pánve, jenž můžeme vložit do trouby. Zakápneme olivovým olejem a posypeme tymiánem.
- Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme po dobu zhruba 35 minut - dokud nejsou všechny ingredience měkké.
- Nyní upečenou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme do jemného pyré.
- Pyré přelijeme zpět do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu.
- Jakmile krém začal vřít, můžeme do ní za stálého míchání nalít smetanu, v níž jsme rozšlehali hladkou mouku, sůl a pepř.
- Ještě cca 10 minut povaříme, případně dochutíme a můžeme podávat.
Extra tipy pro recept pečený dýňovo-batátový krém:
Kokosové mléko:
Namísto smetany lze použít i různé alternativy mléka. Co tak zkusit třeba kokosové mléko?
Olivový olej či smetana:
Semínka na povrch:
Dobrou chuť!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…