Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Polévka s lososem a kari
Dejte sbohem nudným polévkám a ochutnejte ty méně tradiční.
Obyčejnou „polívku“ změní v dokonalý pokrm pár kvalitních ingrediencí a vaše chuť trochu experimentovat.
- Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájenou šalotku, česnek, zázvor a sladké brambory. Vše osmahněte po dobu pěti minut.
- Nyní přidejte kari, chilli a přilijte vývar, který přiveďte k varu.
- Do polévky nyní přijde nakrájený losos a sušená rajčata. Snižte teplotu vařte, dokud nebudou brambory měkké.
- Teprve před koncem doby varu přidejte kokosové mléko a špenát.
- Polévku dochuťte šťávou z limetky, dle potřeby osolte.
Nastartujte regeneraci
- S touhle polévkou to půjde snadno – omega-3 mastné kyseliny obsažené v mase lososa tlumí bolest svalů.
- Sladké brambory jsou zdrojem vitaminu A, který urychluje regenerační procesy.
- Špenát – jak věděl už Pepek námořník – má příznivý vliv na sílu.
Když budete chtít polévku znovu ohřívat
Nalijte do hrnce trochu čistého vývaru, ten zahřejte a teprve pak přidejte hustou polévku. Zajistíte si tak, že se nebudou kousky masa a další složky polévky nepříjemně připékat, takže výsledný pokrm by měl do svojí čerstvé verze trochu daleko.
Dobrá rada na závěr
Opravdu skvělý vývar si připravíte v pomalém hrnci. Pokud s jeho koupí stále váháte a nevíte, podle čeho vybrat ten pravý, nastudujte si náš srovnávač.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…