Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Mrkvové karbanátky
Kořenová zelenina by si v našem jídelníčku zasloužila mnohem větší pozornost. Je zdravá, výživná, nízkokalorická, opravdu chutná, a navíc po většinu roku levná. Vyzkoušejte s námi mrkvové karbanátky.
Fitness kuchyně už dávno rozšířila vaše obzory, a tak si jistě pod pojmem karbanátek zdaleka nepředstavujete jen mastný kousek smaženého mletého masa. Zdravé karbanátky připravíte z běžně dostupných ingrediencí, pochutnáte si a rozhodně nijak nezatížíte rodinný rozpočet.
Nutriční hodnoty jsou uvedeny pro jeden karbanátek.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Najemno nastrouhanou mrkev krátce poduste v troše osolené vody, kterou potom slijete.
- Takto připravenou mrkev smíchejte s nakrájenou cibulí, česnekem, špaldovou moukou, rozšlehaným vajíčkem, solí a kořením.
- Vypracujte husté těsto, ze kterého půjdou dobře tvarovat karbanátky.
- Karbanátky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 30 minut v troubě.
- Podávejte s vařeným bramborem či zeleninovým salátem. Skvěle se k nim hodí dip ze zakysané smetany.
Tipy na obměnu
Kdo potřebuje ještě víc snížit podíl sacharidů a navýšit kvalitní bílkoviny, může vynechat mouku a přidat libové mleté maso.
Skvělé budou karbanátky, když k mrkvi přidáte trochu kořenové petržele nebo celeru.
Vyzkoušet můžete i kombinaci mrkve s namletými vařenými fazolemi.
A určitě doporučujeme ochutnat mrkvové karbanátky se sýrem – stačí do těsta přidat trochu strouhaného čedaru nebo eidamu.
Jestli jste hledali zeleninové jídlo, jehož příprava nevyžaduje žádné speciální ingredience, a přitom hravě splní nároky zdravého jídelníčku, připravte si karbanátky z mrkve, určitě tím uspokojíte i nejednoho skalního masožrouta.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…