Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Mrkvový dort bez lepku
Jak jednoduchý název a jak překvapivě chutný dort! Zdravější dort plný neobvyklých chutí a slaďoučké mrkve vás okouzlí již po prvním ochutnání!
Přijede vám návštěva a vy nemáte nic upečeného nebo sháníte originální dort k narozeninám? Tento dort je přesně to, co hledáte, protože tento dort určitě nezapadá do tabulek klasických dortů.
- Začneme tím, že si oddělíme žloutky od bílků. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu a žloutky vyšleháme v jiné misce spolu s cukrem.
- Do žloutkové pěny přilijeme olej a mléko a dál šleháme.
- Přidáme postupně směs mouky, mletých ořechů a kypřícího prášku. Po vzniku hladkého těsta ručně vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a bílkový sníh.
- Hotové těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané dortové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
- Korpus se bude péci poměrně dlouhou dobu, proto počítejte přibližně s hodinovým až 70minutovým pečením. V průběhu také nezapomínejte korpus kontrolovat. Po upečení necháme korpus dostatečně vychladit, aby se nám zbytečně nerozpadal.
- Na krém si vyšleháme máslo s cukrem. Poté přimícháme tvaroh.
- Bezlepkový mrkvový dort jednou podélně překrojíme a promažeme připraveným krémem. Dort pomažeme i po celém jeho obvodu, a i jeho vršek, posypeme ho na povrchu předpřipravenými ořechy a dáme alespoň na pár hodin chladit do lednice.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…