Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Články

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma
Vegetariánské karbanátky z tofu

Ne vždy máme chuť na maso, a ne vždy ho máme doma. Nabízíme vám proto tuto dokonalou alternativu, která bude chutnat snad i největším masožroutům!
Vegetariánské karbanátky jsou skvělým obědem ve dnech, kdy chcete pouze lehký oběd, který vás zasytí, dodá veškeré živiny a zároveň vám po něm nebude těžko. Zkuste ho a uvidíte!
Postup
- Tofu slijte z nálevu a v hlubší misce rozmačkejte na hrubší kaši. Do kaše vmíchejte také nadrobený bujón. Takto připravenou směs opečte na pánvi ze všech stran dozlatova. Po opečení vypněte plamen a nechte dojít na pánvi.
- Cibuli nadrobno nakrájejte a mrkev nadrobno nastrouhejte a přimíchejte ke směsi tofu a bujónu. Přidejte zbylé ingredience: vejce, provensálské bylinky, sůl, pepř a podle potřeby strouhanku a pořádně propracujte čistýma rukama. Dejte na chvíli odležet do lednice.
- Po chvilce odležení tvarujte ze směsi úhledné karbanátky, přibližně 8 menších válečků.
- Na pánvi s rozehřátým olejem tyto válečky opékejte z každé strany, dokud nejsou zlatavé a můžete podávat.
TIP: Asi jste zvyklí podávat obyčejné masové karbanátky s vařeným bramborem a případně kyselou okurkou. Co takhle to ale zkusit jinak a naservírovat si karbanátky například s kuskusem a s bohatou zeleninovou oblohou? MŇAM!
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
E-book - 12 efektivních
cviků na břicho
