Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Vegetariánské karbanátky z tofu
Ne vždy máme chuť na maso, a ne vždy ho máme doma. Nabízíme vám proto tuto dokonalou alternativu, která bude chutnat snad i největším masožroutům!
Vegetariánské karbanátky jsou skvělým obědem ve dnech, kdy chcete pouze lehký oběd, který vás zasytí, dodá veškeré živiny a zároveň vám po něm nebude těžko. Zkuste ho a uvidíte!
- Tofu slijte z nálevu a v hlubší misce rozmačkejte na hrubší kaši. Do kaše vmíchejte také nadrobený bujón. Takto připravenou směs opečte na pánvi ze všech stran dozlatova. Po opečení vypněte plamen a nechte dojít na pánvi.
- Cibuli nadrobno nakrájejte a mrkev nadrobno nastrouhejte a přimíchejte ke směsi tofu a bujónu. Přidejte zbylé ingredience: vejce, provensálské bylinky, sůl, pepř a podle potřeby strouhanku a pořádně propracujte čistýma rukama. Dejte na chvíli odležet do lednice.
- Po chvilce odležení tvarujte ze směsi úhledné karbanátky, přibližně 8 menších válečků.
- Na pánvi s rozehřátým olejem tyto válečky opékejte z každé strany, dokud nejsou zlatavé a můžete podávat.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…