Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Články

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma
Vegetariánské „kuře“ na paprice

Možná vás v názvu mate slovo vegetariánské a kuře. Nenechte se zmást, v dnešním receptu se nebude jednat o kuře, ale o tofu, které vám bude chutnat!
Tento recept se hodí pro případy, kdy jste zapomněli vytáhnout maso z mrazáku nebo jste ho nekoupili. Skvělý recept, ve kterém vám maso ani nebude chybět.
Postup
- Tento recept začíná již pár hodin před tím, než ho začnete vařit. Tofu si vybalte z obalu, slejte vodu a nakrájejte ho na drobné kostičky. Tyto kostičky vložte do misky a posypte, solí, pepřem, provensálskými bylinkami, drceným kmínem, pálivou i sladkou paprikou a zalijte sójovou omáčkou (a troškou vody). Takto připravené tofu nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici.
- Po marinování vyndejte tofu z lednice. V hlubším hrnci si rozpusťte trošku másla a na něm opečte namarinované tofu (schovejte si marinádu). Po opečení přilijte asi polovinu marinády, trošku vody, aby bylo tofu ponořené a přidejte ½ zeleninové bujónu.
- Po asi 10 minutách vaření si smíchejte v jiné nádobě zakysanou smetanu s hladkou moukou. Smetanu s moukou vlijte do hrnce a u toho řádně míchejte, aby se neudělaly v omáčce hrudky.
- Omáčku ochutnejte a případně dochuťte pálivou a sladkou paprikou, soli a popřípadě i pepřem.
- Hustotu omáčky můžete určovat podle doby vaření (můžete déle vařit a tím vyvařit více vody) nebo podle množství mouky (stačí přimíchat do omáčky trošku vody smíchané s moukou).
TIP: Tuto omáčku nemusíte podávat s tradičním knedlíkem. Výborná je i s rýží nebo těstovinami. Volba je však na vás podle toho, na čem si pochutnáte nejvíce.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
E-book - 12 efektivních
cviků na břicho
