Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Vegetariánské „kuře“ na paprice
Možná vás v názvu mate slovo vegetariánské a kuře. Nenechte se zmást, v dnešním receptu se nebude jednat o kuře, ale o tofu, které vám bude chutnat!
Tento recept se hodí pro případy, kdy jste zapomněli vytáhnout maso z mrazáku nebo jste ho nekoupili. Skvělý recept, ve kterém vám maso ani nebude chybět.
- Tento recept začíná již pár hodin před tím, než ho začnete vařit. Tofu si vybalte z obalu, slejte vodu a nakrájejte ho na drobné kostičky. Tyto kostičky vložte do misky a posypte, solí, pepřem, provensálskými bylinkami, drceným kmínem, pálivou i sladkou paprikou a zalijte sójovou omáčkou (a troškou vody). Takto připravené tofu nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici.
- Po marinování vyndejte tofu z lednice. V hlubším hrnci si rozpusťte trošku másla a na něm opečte namarinované tofu (schovejte si marinádu). Po opečení přilijte asi polovinu marinády, trošku vody, aby bylo tofu ponořené a přidejte ½ zeleninové bujónu.
- Po asi 10 minutách vaření si smíchejte v jiné nádobě zakysanou smetanu s hladkou moukou. Smetanu s moukou vlijte do hrnce a u toho řádně míchejte, aby se neudělaly v omáčce hrudky.
- Omáčku ochutnejte a případně dochuťte pálivou a sladkou paprikou, soli a popřípadě i pepřem.
- Hustotu omáčky můžete určovat podle doby vaření (můžete déle vařit a tím vyvařit více vody) nebo podle množství mouky (stačí přimíchat do omáčky trošku vody smíchané s moukou).
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…