Základní údaje

Recept ze dne

18.8.22

Doba přípravy

30 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

4 porce

Odhad ceny za porci

50 Kč

Suroviny k receptu

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

O autorovi

tereza
Již od svých 14 let se věnuje sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od r...

Tereza Krejčová

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Vegetariánské „kuře“ na paprice

Vegetariánské kuře na paprice
Vegetariánské kuře na paprice

Základní údaje

Recept ze dne

18.8.22

Doba přípravy

30 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

4 porce

Odhad ceny za porci

50 Kč

Suroviny k receptu

Možná vás v názvu mate slovo vegetariánské a kuře. Nenechte se zmást, v dnešním receptu se nebude jednat o kuře, ale o tofu, které vám bude chutnat!

Tento recept se hodí pro případy, kdy jste zapomněli vytáhnout maso z mrazáku nebo jste ho nekoupili. Skvělý recept, ve kterém vám maso ani nebude chybět.

Postup

  1. Tento recept začíná již pár hodin před tím, než ho začnete vařit. Tofu si vybalte z obalu, slejte vodu a nakrájejte ho na drobné kostičky. Tyto kostičky vložte do misky a posypte, solí, pepřem, provensálskými bylinkami, drceným kmínem, pálivou i sladkou paprikou a zalijte sójovou omáčkou (a troškou vody). Takto připravené tofu nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici.
  2. Po marinování vyndejte tofu z lednice. V hlubším hrnci si rozpusťte trošku másla a na něm opečte namarinované tofu (schovejte si marinádu). Po opečení přilijte asi polovinu marinády, trošku vody, aby bylo tofu ponořené a přidejte ½ zeleninové bujónu.
  3. Po asi 10 minutách vaření si smíchejte v jiné nádobě zakysanou smetanu s hladkou moukou. Smetanu s moukou vlijte do hrnce a u toho řádně míchejte, aby se neudělaly v omáčce hrudky.
  4. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte pálivou a sladkou paprikou, soli a popřípadě i pepřem.
  5. Hustotu omáčky můžete určovat podle doby vaření (můžete déle vařit a tím vyvařit více vody) nebo podle množství mouky (stačí přimíchat do omáčky trošku vody smíchané s moukou).

TIP: Tuto omáčku nemusíte podávat s tradičním knedlíkem. Výborná je i s rýží nebo těstovinami. Volba je však na vás podle toho, na čem si pochutnáte nejvíce.

5/5 - (1 hodnocení)

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.