Základní údaje

Recept ze dne

18 srpna, 2022

Čas

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

50 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
tereza

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.

Vegetariánské kuře na paprice

Vegetariánské „kuře“ na paprice

Možná vás v názvu mate slovo vegetariánské a kuře. Nenechte se zmást, v dnešním receptu se nebude jednat o kuře, ale o tofu, které vám bude chutnat!

Tento recept se hodí pro případy, kdy jste zapomněli vytáhnout maso z mrazáku nebo jste ho nekoupili. Skvělý recept, ve kterém vám maso ani nebude chybět.

Základní údaje

Recept ze dne

18 srpna, 2022

Doba přípravy

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

50 Kč
Postup
  1. Tento recept začíná již pár hodin před tím, než ho začnete vařit. Tofu si vybalte z obalu, slejte vodu a nakrájejte ho na drobné kostičky. Tyto kostičky vložte do misky a posypte, solí, pepřem, provensálskými bylinkami, drceným kmínem, pálivou i sladkou paprikou a zalijte sójovou omáčkou (a troškou vody). Takto připravené tofu nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici.
  2. Po marinování vyndejte tofu z lednice. V hlubším hrnci si rozpusťte trošku másla a na něm opečte namarinované tofu (schovejte si marinádu). Po opečení přilijte asi polovinu marinády, trošku vody, aby bylo tofu ponořené a přidejte ½ zeleninové bujónu.
  3. Po asi 10 minutách vaření si smíchejte v jiné nádobě zakysanou smetanu s hladkou moukou. Smetanu s moukou vlijte do hrnce a u toho řádně míchejte, aby se neudělaly v omáčce hrudky.
  4. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte pálivou a sladkou paprikou, soli a popřípadě i pepřem.
  5. Hustotu omáčky můžete určovat podle doby vaření (můžete déle vařit a tím vyvařit více vody) nebo podle množství mouky (stačí přimíchat do omáčky trošku vody smíchané s moukou).

TIP: Tuto omáčku nemusíte podávat s tradičním knedlíkem. Výborná je i s rýží nebo těstovinami. Volba je však na vás podle toho, na čem si pochutnáte nejvíce.

Uložit recept

4.5/5 - (4 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

474.25 kcal

Bílkoviny

27.25 g

Tuky

32.75 g

Sacharidy

16 g
Komentáře

tereza

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma