Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Vegetariánské lasagne
Lahodná masová náplň, výrazný sýr, bešamelová omáčka a těstoviny. Dnes však nahradíme maso lilkem. Na chuti ale neztratí! Připravte se, že si pochutnáte!
Jistě znáte klasické masové lasagne a musíte nám dát za pravdu, že opravdu jen málo věcí se jim rovná. Můžeme ale s klidným svědomím říct, že tyto vegetariánské lasagne jim opravdu šlapají na paty a pokud nemáte maso, je to skvělá alternativa.
- Jako první si připravte zeleninovou omáčku. Na trošce olivového oleje si v hlubší pánvi opečte dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Po opečení přidejte prolisovaný česnek. Chvíli opékejte.
- Do hlubší pánve přidejte dále na kostičky nakrájenou cuketu s lilkem a rajčata. Chvíli opečte a přidejte rajčatové pyré s provensálským kořením, pepřem a solí. Zeleninovou omáčku vařte do té doby, dokud zelenina nezměkne a poté odstavte z plamene a dejte stranou.
- Na bešamelovou omáčku si v pánvi/hrnci rozehřejte máslo. Po rozpuštění ho zaprašte hladkou moukou (vznikne vám taková kaše) a zalijte mlékem. Omáčku pořádně míchejte, ať v ní nemáte hrudky. Přisypte nastrouhaný sýr Grana Padano a vytvořte krátkým vařením omáčku.
- Na lasagne si připravte hlubší zapékací nádobu. Při vrstvení začněte bešamelem. Na ten dejte syrové těstoviny tak, aby pokryly celé dno. Nakonec dejte vrstvu zeleninové omáčky.
- Takto postupujte do té doby, dokud vám nedojdou omáčky. Poslední vrstva budou těstoviny, zeleninová omáčka a bešamel. Povrch posypte nastrouhaným Eidamem nebo sýrem Grana Padano a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečte si 30 minut nebo podle vaší trouby. Hotové lasagne by měly být zlatavé a křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…