Základní údaje

Recept ze dne

11 srpna, 2022

Čas

60 minut

Obtížnost

stredni_gl

Množství

8_porci

Odhad za porci

40 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
tereza

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.

Vegetariánské lasagne

Lahodná masová náplň, výrazný sýr, bešamelová omáčka a těstoviny. Dnes však nahradíme maso lilkem. Na chuti ale neztratí! Připravte se, že si pochutnáte!

Jistě znáte klasické masové lasagne a musíte nám dát za pravdu, že opravdu jen málo věcí se jim rovná. Můžeme ale s klidným svědomím říct, že tyto vegetariánské lasagne jim opravdu šlapají na paty a pokud nemáte maso, je to skvělá alternativa.

Základní údaje

Recept ze dne

11 srpna, 2022

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

stredni_gl

Množství

8_porci

Odhad za porci

40 Kč
Postup
  1. Jako první si připravte zeleninovou omáčku. Na trošce olivového oleje si v hlubší pánvi opečte dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Po opečení přidejte prolisovaný česnek. Chvíli opékejte.
  2. Do hlubší pánve přidejte dále na kostičky nakrájenou cuketu s lilkem a rajčata. Chvíli opečte a přidejte rajčatové pyré s provensálským kořením, pepřem a solí. Zeleninovou omáčku vařte do té doby, dokud zelenina nezměkne a poté odstavte z plamene a dejte stranou.
  3. Na bešamelovou omáčku si v pánvi/hrnci rozehřejte máslo. Po rozpuštění ho zaprašte hladkou moukou (vznikne vám taková kaše) a zalijte mlékem. Omáčku pořádně míchejte, ať v ní nemáte hrudky. Přisypte nastrouhaný sýr Grana Padano a vytvořte krátkým vařením omáčku.
  4. Na lasagne si připravte hlubší zapékací nádobu. Při vrstvení začněte bešamelem. Na ten dejte syrové těstoviny tak, aby pokryly celé dno. Nakonec dejte vrstvu zeleninové omáčky.
  5. Takto postupujte do té doby, dokud vám nedojdou omáčky. Poslední vrstva budou těstoviny, zeleninová omáčka a bešamel. Povrch posypte nastrouhaným Eidamem nebo sýrem Grana Padano a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečte si 30 minut nebo podle vaší trouby. Hotové lasagne by měly být zlatavé a křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.

TIP: Pokud se snažíte omezovat sacharidy, ale stejně máte na lasagne chuť, zkuste obyčejné těstoviny nahradit plátky cukety/lilku. Ušetříte spoustu kalorií a i tak budou výborné a pochutnáte si.

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

537.34 kcal

Bílkoviny

24.61 g

Tuky

20.67 g

Sacharidy

61 g
Komentáře

tereza

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma