Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Články

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma
Vegetariánské rizoto s tofu

Jednoduchý a lehký oběd, po kterém vám nebude těžko? Není lepší volba než toto rizoto plné bílkovin a zeleniny, po kterém nepřiberete a zároveň vás zasytí!
Kombinace rýže, tofu a zeleniny nikdy nemůže být špatná. A co teprve spojit všechny tyto ingredience přímo do rizota, to už se potom stává pokrm, který uspokojí vaše chutě a zároveň vás nezradí ve dny, kdy prostě nemáte k dispozici maso.
Postup
- Nejprve si uvařte v dostatečně osolené vodě rýži. Každý druh rýže se vaří jinak dlouho, proto ji vařte podle návodu na obalu nebo do té doby, dokud nebude měkká.
- Na pánvi si nechte rozpálit olivový olej. Až se vám rozpálí, opečte si na něm najemno nakrájenou cibuli. Po opečení cibule přidejte najemno nakrájený česnek, a ještě chvíli opékejte.
- K takto opečené směsi přidejte tofu nakrájené na větší kostky, cuketu a papriku na přibližně stejně velké kostičky a opékejte do té doby, dokud nebude tofu dozlatova opečené a zelenina měkká. Nakonec přidejte na kostičky nakrájené rajče.
- Tuto zeleninovou směs smíchejte s uvařenou rýží ve větší misce a přimíchejte najemno nastrouhaný sýr a provensálské koření.
TIP: Pokud vám bude připadat rizoto příliš suché, můžete do něj přimíchat pár lžic zakysané smetany. Možná se vám to bude zdát jako divná kombinace, ale chutná to opravdu výborně, takže neváhejte a v případě potřeby vyzkoušejte.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
E-book - 12 efektivních
cviků na břicho
