Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Vegetariánské rizoto s tofu
Jednoduchý a lehký oběd, po kterém vám nebude těžko? Není lepší volba než toto rizoto plné bílkovin a zeleniny, po kterém nepřiberete a zároveň vás zasytí!
Kombinace rýže, tofu a zeleniny nikdy nemůže být špatná. A co teprve spojit všechny tyto ingredience přímo do rizota, to už se potom stává pokrm, který uspokojí vaše chutě a zároveň vás nezradí ve dny, kdy prostě nemáte k dispozici maso.
- Nejprve si uvařte v dostatečně osolené vodě rýži. Každý druh rýže se vaří jinak dlouho, proto ji vařte podle návodu na obalu nebo do té doby, dokud nebude měkká.
- Na pánvi si nechte rozpálit olivový olej. Až se vám rozpálí, opečte si na něm najemno nakrájenou cibuli. Po opečení cibule přidejte najemno nakrájený česnek, a ještě chvíli opékejte.
- K takto opečené směsi přidejte tofu nakrájené na větší kostky, cuketu a papriku na přibližně stejně velké kostičky a opékejte do té doby, dokud nebude tofu dozlatova opečené a zelenina měkká. Nakonec přidejte na kostičky nakrájené rajče.
- Tuto zeleninovou směs smíchejte s uvařenou rýží ve větší misce a přimíchejte najemno nastrouhaný sýr a provensálské koření.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…