Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Vegetariánský burger z červených fazolí
Dostali jste chuť na burger, ale nemáte maso? Právě pro tyto případy je tu náš burger bez masa, který ale chutná tak, že se vám po mase ani nebude stýskat!
Červené fazole ještě nikdy nechutnaly lépe. V podobě burgeru chutnají opravdu náramně a jsou ochucené tak, že je na první pohled ani nepoznáte. Zkuste je ochutnat a uvidíte ten rozdíl.
- Nejprve si připravte základ na burger placky a tím jsou fazole. Ty si nejprve uvařte nebo přeceďte ty konzervované a rozmixujte je tyčovým mixérem. Po rozmixování k nim přidejte 100 ml vody a celé vejce. Ještě jednou rozmixujte do té doby, dokud se všechny ingredience nespojí. Výsledná hmota by však neměla být úplně hladká.
- Jako další si připravte koření, díky kterému bude mít burger tu správnou chuť. Rozmixujte si sůl, kmín a provensálské bylinky téměř na prášek.
- K fazolové směsi přidejte ovesné vločky, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, předem připravené koření a podle potřeby strouhanku. Takto připravenou směs vložte alespoň na 15 minut odležet do lednice.
- Po alespoň 15 minutách vytáhněte směs na burgery z lednice a tvarujte z nich kuličky. Nejspíše vám těsto vystačí na 6 stejně velkých kuliček, záleží však na velikosti vašich burgerů a vaší preferované velikosti. Tyto kuličky poté dlaní „rozplácněte“ a upravte na úhledné placky.
- Na ploché pánvi si rozehřejte asi polovinu oleje. Po rozpálení pánve opečte placky (nejspíše se vám na pánev vejdou 3) z každé strany dozlatova. Upečené placky pokládejte na talíř přikryjte poklopem, aby vám nevychladly. Stejný postup opakujte i u zbylých 3 placek.
- Po opečení placek už můžete sestavovat burger dle chuti.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…