Základní údaje

Recept ze dne

11.8.22

Doba přípravy

30 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

6 porcí

Odhad ceny za porci

70 Kč

Suroviny k receptu

3
stroužky
1/2
lžičky
50-60
g
1
lžička

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

O autorovi

tereza
Již od svých 14 let se věnuje sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od r...

Tereza Krejčová

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Vegetariánský burger z červených fazolí

Vegetariánský burger z červených fazolí

Základní údaje

Recept ze dne

11.8.22

Doba přípravy

30 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

6 porcí

Odhad ceny za porci

70 Kč

Suroviny k receptu

3
stroužky
1/2
lžičky
50-60
g
1
lžička

Dostali jste chuť na burger, ale nemáte maso? Právě pro tyto případy je tu náš burger bez masa, který ale chutná tak, že se vám po mase ani nebude stýskat!

Červené fazole ještě nikdy nechutnaly lépe. V podobě burgeru chutnají opravdu náramně a jsou ochucené tak, že je na první pohled ani nepoznáte. Zkuste je ochutnat a uvidíte ten rozdíl.

Postup

  1. Nejprve si připravte základ na burger placky a tím jsou fazole. Ty si nejprve uvařte nebo přeceďte ty konzervované a rozmixujte je tyčovým mixérem. Po rozmixování k nim přidejte 100 ml vody a celé vejce. Ještě jednou rozmixujte do té doby, dokud se všechny ingredience nespojí. Výsledná hmota by však neměla být úplně hladká.
  2. Jako další si připravte koření, díky kterému bude mít burger tu správnou chuť. Rozmixujte si sůl, kmín a provensálské bylinky téměř na prášek.
  3. K fazolové směsi přidejte ovesné vločky, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, předem připravené koření a podle potřeby strouhanku. Takto připravenou směs vložte alespoň na 15 minut odležet do lednice.
  4. Po alespoň 15 minutách vytáhněte směs na burgery z lednice a tvarujte z nich kuličky. Nejspíše vám těsto vystačí na 6 stejně velkých kuliček, záleží však na velikosti vašich burgerů a vaší preferované velikosti. Tyto kuličky poté dlaní „rozplácněte“ a upravte na úhledné placky.
  5. Na ploché pánvi si rozehřejte asi polovinu oleje. Po rozpálení pánve opečte placky (nejspíše se vám na pánev vejdou 3) z každé strany dozlatova. Upečené placky pokládejte na talíř přikryjte poklopem, aby vám nevychladly. Stejný postup opakujte i u zbylých 3 placek.
  6. Po opečení placek už můžete sestavovat burger dle chuti.

TIP: I když to není přímo obvyklá kombinace, zkuste přidat do již sestaveného burgeru i plátky zralého avokáda. Avokádo dá již takto neobvyklému burgeru ještě výjimečnější chuť a slibujeme, že si nejen díky němu opravdu pochutnáte!

Ohodnoťte tento článek/recept

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

3
stroužky
1/2
lžičky
50-60
g
1
lžička

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.