Recept ze dne


Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.


Vegetariánský burger z červených fazolí
Dostali jste chuť na burger, ale nemáte maso? Právě pro tyto případy je tu náš burger bez masa, který ale chutná tak, že se vám po mase ani nebude stýskat!
Červené fazole ještě nikdy nechutnaly lépe. V podobě burgeru chutnají opravdu náramně a jsou ochucené tak, že je na první pohled ani nepoznáte. Zkuste je ochutnat a uvidíte ten rozdíl.

- Nejprve si připravte základ na burger placky a tím jsou fazole. Ty si nejprve uvařte nebo přeceďte ty konzervované a rozmixujte je tyčovým mixérem. Po rozmixování k nim přidejte 100 ml vody a celé vejce. Ještě jednou rozmixujte do té doby, dokud se všechny ingredience nespojí. Výsledná hmota by však neměla být úplně hladká.
- Jako další si připravte koření, díky kterému bude mít burger tu správnou chuť. Rozmixujte si sůl, kmín a provensálské bylinky téměř na prášek.
- K fazolové směsi přidejte ovesné vločky, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, předem připravené koření a podle potřeby strouhanku. Takto připravenou směs vložte alespoň na 15 minut odležet do lednice.
- Po alespoň 15 minutách vytáhněte směs na burgery z lednice a tvarujte z nich kuličky. Nejspíše vám těsto vystačí na 6 stejně velkých kuliček, záleží však na velikosti vašich burgerů a vaší preferované velikosti. Tyto kuličky poté dlaní „rozplácněte“ a upravte na úhledné placky.
- Na ploché pánvi si rozehřejte asi polovinu oleje. Po rozpálení pánve opečte placky (nejspíše se vám na pánev vejdou 3) z každé strany dozlatova. Upečené placky pokládejte na talíř přikryjte poklopem, aby vám nevychladly. Stejný postup opakujte i u zbylých 3 placek.
- Po opečení placek už můžete sestavovat burger dle chuti.

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Tortillu jako plněnou placku zná snad každý z…
Rychlý segedínský guláš z vepřové krkovice a zakysané…
“Masala” znamená koření a “Garam” znamená pálivé. Jídlo…
Jak všichni víme, drůbeží maso je nejvhodnější maso…
Čekáte návštěvu a nemáte čas upéct sladký dezert…
Léto je období cuket. Tato nízkokalorická, přes to…
Čekáte návštěvu a nemáte chuť v létě stát…
Máš chuť na tortillu, ale nechceš si dát…