Základní údaje

Recept ze dne

30.12.22

Doba přípravy

40 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

4 porce

Odhad ceny za porci

60 Kč

Suroviny k receptu

Nutriční hodnoty

Kalorie

381 kcal

Bílkoviny

13 g

Tuky

10 g

Sacharidy

61 g

O autorovi

pszprofil
Rozvíjíme pro vás portál každý den. Přidejte se k nám a pomozte ostatním zlepšit se.

Poznej své zdraví

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Krémové rajčatové rizoto

Krémové rajčatové rizoto
Krémové rajčatové rizoto

Základní údaje

Recept ze dne

30.12.22

Doba přípravy

40 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

4 porce

Odhad ceny za porci

60 Kč

Suroviny k receptu

Rychlé rizoto s rozmarýnem, bazalkou a sladkými cherry rajčátky. Je zdravé, syté a jednoduché na přípravu – ideální oběd či večeře uprostřed týdne.

Postup

  1. Nakrájená rajčata a polovinu vývaru vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka. Nalijte je do hrnce se zbývajícím vývarem, přiveďte k mírnému varu a udržujte na mírném ohni.
  2. Mezitím si rozehřejeme olej s trochou másla ve větším hrnci. Přidejte cibuli nakrájenou na jemno a na mírném ohni ji necháme zesklovatět 6-8 minut. Poté přidejte najemno nasekaný česnek s rozmarýnem a promíchejte. Přisypejte rýži a za stálého míchání nechejte 1-2min orestovat.
  3. Začněte přidávat vývar a rajčatovou směs asi po čtvrtinách. Za častého míchání nechte rizoto vařit a podle toho, jak se vývar vstřebává do rýže, přidávejte další. Po přidání poloviny vývaru přidejte cherry rajčátka. Po 20-25 minutách by měla být rýže krémová a měkká, cherry rajčata změklá a veškerý vývar by měl být spotřebován.
  4. Hotové rizoto odstavte z ohně, přidejte nasekanou bazalku a parmezán, který nechte chvíli odpočinout. 
  5. Na závěr dochutíme čerstvým pepřem a solí dle chuti.

TIP

Množství vývaru je orientační. Přidáváme dle potřeby a pokud pochybí, přidejte horkou vodu.

Pro přípravu krémového rizota použijte nejlépe kulatozrnnou rýži arborio nebo carnaroli.

Používejte kvalitní tvrdý italský sýr parmazán nebo grana padano.Tyto sýry dodají pokrmu lehce oříškovou chuť a rizoto zjemní a bude mít krémovější konzistenci. 

Pozor na slanost těchto sýrů. Dochucujeme opatrně.

Pokud dáváte přednost masovým pokrmům, udělejte si k rizotu napřiklad kuřecí steak narychlo na pánvi.

5/5 - (3 hodnocení)

Nutriční hodnoty

Kalorie

381 kcal

Bílkoviny

13 g

Tuky

10 g

Sacharidy

61 g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Vyhledávání

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.