Základní údaje

Recept ze dne

4 ledna, 2023

Čas

50 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

30 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.

Papriková polévka

Papriková polévka

Co může být v chladných měsících lepší než horká krémová polévka? Pokud už vás omrzely klasické recepty na brokolicovou, hráškovou a dýňovou, zkuste paprikovou! Je jednoduchá, rychlá a moc chutná! Recept je vhodný jak pro vegetariány, tak i pro vegany, ale můžete si připravit i variantu s drůbežím vývarem. Papriková polévka je navíc výborná i na druhý den. V uzavíratelných sklenicích si ji můžete snadno ohřát třeba v práci.

Opečené papriky jsou hotový koncert pro chuťové pohárky. Aby se vám však papriková polévka povedla, je potřeba dát si na výběru zeleniny záležet. Kupte proto opravdu vyzrálé sladké červené papriky, které zaručí tu nejlepší chuť. Pokud máte rádi jídla pikantní, přihoďte navíc do košíku i papričku jalapeño, kterou výsledný pokrm můžete dozdobit.

Základní údaje

Recept ze dne

4 ledna, 2023

Doba přípravy

50 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

30 Kč
Postup
  1. Nakrájejte papriky, mrkev, cibuli a naskládejte je do pekáčku nebo na plech. Přidejte oloupaný česnek a okořeňte.
  2. Dejte péct na 200 °C přibližně 35 minut, dokud zelenina nebude měkká.
  3. Mezitím si připravte gnocchi. Rozehřejte na pánvičce olej a opékejte je přibližně 5 až 10 minut.
  4. Jakmile je zelenina hotová, nechte ji trochu vychladnout. Pak ji rozmixujte tyčovým mixérem společně s vývarem, rostlinným mlékem a lahůdkovým droždím.
  5. Na závěr můžete polévku ještě trochu přihřát.
  6. Hotovou paprikovou polévku podávejte s opečenými gnocchi a oblíbenými bylinkami.

Do paprikové polévky využijete i jiné druhy zeleniny

Zbyl vám v lednici kus dýně nebo třeba květák? Přidejte je do polévky! Fantazii se meze nekladou a podobným způsobem si můžete připravit různé druhy polévek. Klidně vynechte papriky a použijte jen mrkev a dýni. Téměř jakákoliv pečená zelenina bude v tomto receptu chutnat skvěle.

Nebojte se lahůdkového droždí

I když klasické droždí nemáte rádi, tomu lahůdkovému určitě dejte šanci. Voní a chutná totiž úplně jinak. Má lehce oříškovou příchuť a ze všeho nejvíc připomíná sýr. Proto se ve veganských receptech často využívá jako jeho náhrada.

V lahůdkovém droždí se sice stejně jako v tom pekařském nacházejí kvasinky, díky sušení při teplotě, která převyšuje 40 °C, se však deaktivují. Při pečení tedy pochoutkové droždí rozhodně nevyužijete. Hodí se spíše jako koření a chuťovka. Navíc obsahuje bílkoviny, vlákninu a vitamíny skupiny B (kromě B12).

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

303 kcal

Bílkoviny

13 g

Tuky

2.3 g

Sacharidy

53.9 g
Komentáře

Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma