Základní údaje

Recept ze dne

4.1.23

Doba přípravy

50 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

4 porce

Odhad ceny za porci

30 Kč

Suroviny k receptu

Nutriční hodnoty

Kalorie

303 kcal

Bílkoviny

13 g

Tuky

2.3 g

Sacharidy

53.9 g

O autorovi

Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsaho...

Barbora Zemková

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Papriková polévka

Papriková polévka
Papriková polévka

Základní údaje

Recept ze dne

4.1.23

Doba přípravy

50 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

4 porce

Odhad ceny za porci

30 Kč

Suroviny k receptu

Co může být v chladných měsících lepší než horká krémová polévka? Pokud už vás omrzely klasické recepty na brokolicovou, hráškovou a dýňovou, zkuste paprikovou! Je jednoduchá, rychlá a moc chutná! Recept je vhodný jak pro vegetariány, tak i pro vegany, ale můžete si připravit i variantu s drůbežím vývarem. Papriková polévka je navíc výborná i na druhý den. V uzavíratelných sklenicích si ji můžete snadno ohřát třeba v práci.

Opečené papriky jsou hotový koncert pro chuťové pohárky. Aby se vám však papriková polévka povedla, je potřeba dát si na výběru zeleniny záležet. Kupte proto opravdu vyzrálé sladké červené papriky, které zaručí tu nejlepší chuť. Pokud máte rádi jídla pikantní, přihoďte navíc do košíku i papričku jalapeño, kterou výsledný pokrm můžete dozdobit.

Postup

  1. Nakrájejte papriky, mrkev, cibuli a naskládejte je do pekáčku nebo na plech. Přidejte oloupaný česnek a okořeňte.
  2. Dejte péct na 200 °C přibližně 35 minut, dokud zelenina nebude měkká.
  3. Mezitím si připravte gnocchi. Rozehřejte na pánvičce olej a opékejte je přibližně 5 až 10 minut.
  4. Jakmile je zelenina hotová, nechte ji trochu vychladnout. Pak ji rozmixujte tyčovým mixérem společně s vývarem, rostlinným mlékem a lahůdkovým droždím.
  5. Na závěr můžete polévku ještě trochu přihřát.
  6. Hotovou paprikovou polévku podávejte s opečenými gnocchi a oblíbenými bylinkami.

Do paprikové polévky využijete i jiné druhy zeleniny

Zbyl vám v lednici kus dýně nebo třeba květák? Přidejte je do polévky! Fantazii se meze nekladou a podobným způsobem si můžete připravit různé druhy polévek. Klidně vynechte papriky a použijte jen mrkev a dýni. Téměř jakákoliv pečená zelenina bude v tomto receptu chutnat skvěle.

Nebojte se lahůdkového droždí

I když klasické droždí nemáte rádi, tomu lahůdkovému určitě dejte šanci. Voní a chutná totiž úplně jinak. Má lehce oříškovou příchuť a ze všeho nejvíc připomíná sýr. Proto se ve veganských receptech často využívá jako jeho náhrada.

V lahůdkovém droždí se sice stejně jako v tom pekařském nacházejí kvasinky, díky sušení při teplotě, která převyšuje 40 °C, se však deaktivují. Při pečení tedy pochoutkové droždí rozhodně nevyužijete. Hodí se spíše jako koření a chuťovka. Navíc obsahuje bílkoviny, vlákninu a vitamíny skupiny B (kromě B12).

Ohodnoťte tento článek/recept

Nutriční hodnoty

Kalorie

303 kcal

Bílkoviny

13 g

Tuky

2.3 g

Sacharidy

53.9 g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Vyhledávání

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.