Co může být v chladných měsících lepší než horká krémová polévka? Pokud už vás omrzely klasické recepty na brokolicovou, hráškovou a dýňovou, zkuste paprikovou! Je jednoduchá, rychlá a moc chutná! Recept je vhodný jak pro vegetariány, tak i pro vegany, ale můžete si připravit i variantu s drůbežím vývarem. Papriková polévka je navíc výborná i na druhý den. V uzavíratelných sklenicích si ji můžete snadno ohřát třeba v práci.
Opečené papriky jsou hotový koncert pro chuťové pohárky. Aby se vám však papriková polévka povedla, je potřeba dát si na výběru zeleniny záležet. Kupte proto opravdu vyzrálé sladké červené papriky, které zaručí tu nejlepší chuť. Pokud máte rádi jídla pikantní, přihoďte navíc do košíku i papričku jalapeño, kterou výsledný pokrm můžete dozdobit.